Akce

Říjen v Underdogs'

OvO (it) & Alpha Strategy
30. 09. 2022 19:30
Underdogs', Praha

Dění v pražském klubu Underdogs' s podzimem nabírá na obrátkách. Publikum se mimo jiné může těšit na dekadentní acid punk VR Sex, metalcorové průkopníky Integrity, alt rockovou klasiku And You Will Know Us by the Traill of Death, melodické screamo Birds in Row nebo industriální elektroniku Hide.

Říjnový program v Underdogs' odstartuje v sobotu 1. října losangeleský acid punkový projekt VR Sex. Stojí za ním Andrew Clinco, známý také ze cyber-post-punkových Drab Majesty. Do Prahy přivezou svou horkou novinku Rough Dimension, kde dekadentní směs death rocku a na syntezátorech založeném post-punku vytváří základ pro Clincovy jízlivě floutkovské vokály. Společně s nimi zahraje mezinárodní, v Praze usazené avantgardně post-punkové uskupení Hothouse, kterému letos vyšel EP debut Light Was Brighter. K dekadentní atmosféře přispěje svým setem DJ a promotér whydie? z kolektivu Rare zaměřující se na temná zákoutí elektroniky.

Hned den nato, tedy v neděli 2. října proběhne odložený koncert rockových progresivistů The Ocean. V Berlíně usazený kolektiv kreativců se zálibou v post-rocku a post-metalu tak konečně dostane příležitost představit druhou část svého dvoudílného releasu Phanerozoic, která nese podtitul Mesozoic/Cenozoic. Během večera zahrají také dánští LLNN, kteří kombinací post-metalu, sludge a hardcoru navodí industriálně depresivní apokalyptickou náladu. Line-up ještě doplní původem řečtí, nyní v Holadsku usazení post/prog rockeři Playgrounded. Ve středu 5. října přijedou do Underdogs' metalcorové ikony Integrity. Ti kombinují rychlý a úderný hardcore punk s těžkotonážním metalem a trashem, ale i industriální elektronikou. Před nimi zahraje noisový projekt Eyes of a Dreamer a trashem načichlý hardcore Boost.

Ve středu 12. října čeká Underdogs' koncert texaských alt rockerů And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Kapela přiveze do Underdogs' své nové album XI: Bleed Here Now. Trail Of Dead na něm opět spolupracovali s producentem Charlesem Godfreyem (The Men, Yeah Yeah Yeahs, Beach House a další) a hostuje na něm například Amanda Palmer nebo Britt Daniel ze Spoon. The Trail Of Death přijedou do Underdogs' společně s britským rockery Avalanche Party.


Stejně jako loni se Underdogs' spojilo s Korobushka Records a společně naplánovali další labelovou Korobushka Night. Tentokrát na ní zahraje rakouský, v Brně žijící producent a písničkář vystupující pod pseudonymem Nichi Mlebom, kterého doprovodí členové a členka brněnských sinks, kick-ass hardcore Hever, noise rockoví Tilikum a halucinogenní live techno Lowmoe. V pořadí druhá Korobushka Night se v Underdogs' uskuteční v sobotu 15. října.

V úterý 18. října se do Underdogs' vrátí čelní představitelé francouzského screama a melodického (post)hardcoru Birds in Row. Francouzské trio hudebně sází na melancholické a disonantní melodie s chaotickými pasážemi ve stylu Converge a naživo má sílu a nepředvídatelnost zemětřesení. Do Underdogs' přivezou horkou novinku Gris Klein, která vychází jen čtyři dny před pražským koncertem. Ve středu 19. října v Underdogs' zahraje chicagské industriálně-elektronické duo Hide, za kterým stojí Heather Gabel a Seth Sher. Dvojice vytváří tíživé, na samplech postavené kompozice, které doplňuje vlastními terénními nahrávkami a paralyzujícími mantrickými vokály. Do Underdogs' přijedou Hide představit své loňské album Interior Terror, při jehož tvorbě nechali stranou tradiční kreativní postupy a dali prostor horečnatě roztříštěným rytmům. Intenzivní vyznění samotné nahrávky dává tušit, že Underdogs' čeká hypnoticky znepokojivý zážitek, ke kterému zaručeně přispěje i tuzemský support v podobě industrial metalu M.A.C. Of Mad.

V úterý 25. října v rámci společného evropského turné přijedou v Barceloně žijící elektronické duo SDH a italský, v Londýně žijící sólový umělec a multiinstrumentalista Jack Milwaukee aka M!R!M. SDH čili Semiotics Department of Heteronyms mixují opojný koktejl synth popu, dark wave, industriálu, EDM a techna. Do Underdogs' přivezou své letošní EP Maybe A Body. M!R!M zase představí svou v pořadí čtvrtou desku Time Triator. Její retro-futuristický sound z Milwaukeeho dělá cestovatele časem, který se nechává inspirovat klasikami synth popu a dark/cold wave. Celou nahrávku přitom nenápadně prošpikovává hudebními odkazy a vykresluje svou imaginární verzi osmdesátek. Ve středu 26. října dorazí do Underdogs' se svým posledním počinem Kompromat britští I Like Trains. Hudebně stojí jejich svébytná tvorba mezi post-punkem, new wave a goth-rockem, ale je prosáklá i vyloženě popovými linkami a hlavně nikdy neutichajícím groovem a podivně skličující energií.

Říjnový program uzavře v neděli 30. října italské experimentální duo OvO, které tvoří Stefania Pedretti a Bruno Dorella. Dvojice hudebníků společně už dvacet dva let proplouvá extrémními žánry a stírá hranice mezi hudební science fiction a realitou. Jejich hudba je v lecčems minimalisticky futuristická a zároveň pudově prapůvodní. Do Underdogs' přijedou se svým v pořadí desátým albem Ignoto, které vyšlo 23. září. Společně s nimi zahraje kanadsko-česká experimentální post-punková čtveřice Alpha Strategy. Hlavou a srdcem tohoto původně sólového projektu je Kanaďan Rory Hinchey, který se z Toronta přes Berlín dostal až do Prahy a i zde pokračuje v avantgardní krasojízdě, která bývá přirovnávaná k The Birthday Party nebo The Jesus Lizard.

Info

Underdogs'
web klubu

foto © Maria Isaeva

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Bára Zmeková pokřtí novou desku

redakce 16.04.2024

O tom, že živá vystoupení Báry Zmekové jsou unikátní zážitek, svědčí i její předchozí Live at Gong.

Cari Cari a Nauzea Orchestra v Kasárnách

redakce 16.04.2024

Jak se často zmiňuje v recenzích, hudba Cari Cari je jako soundtrack nekonečných letních roadtripů a oslava osobní svobody.

Nový singl a album Role

redakce 11.04.2024

Zůstávají věrní kytarám, přesto posouvají svůj zvukový a muzikantský rejstřík o kus dál.

Wave-Gotik-Treffen 2024 mystický

redakce 11.04.2024

Vystoupení se budou konat například na historickém městském koupališti, v kupoli Volkspalastu nebo v historických sklepeních Moritzbastei.

Festival Bonjour Brno slaví

redakce 11.04.2024

Brno ožije francouzskou kulturou. Prožijte ji všemi smysly na některé z mnoha akcí, které se tematicky zaměří na surrealismus a nechají se inspirovat i letošními olympijskými hrami.

Lord Spikeheart v Underdogs'

redakce 10.04.2024

Na nahrávání nové desky si přizval pestré spektrum hudebníků a hudebnic, od Backxwash nebo Brodinského až po Safety Trance.

Fource uvádí: Aurora, Alfie Jukes a Oska

redakce 08.04.2024

„We Are the Earth“ – tak zněl nadpis textu, který změnil Aurořin pohled na svět.

Duben s Rachotem

redakce 08.04.2024

Aquaserge vznikli v jihofrancouzském Toulouse a sami sebe definují především jako kolektiv, který se v průběhu času stále obnovuje a proměňuje.

Jednota v noci: live set Azu Tiwaline i strhující destrukce Shapednoise

redakce 05.04.2024

Headlinuje zvukový extremista, který kombinuje industrial, hip hop, bass a techno a za doprovodu vizuálního umělce Seviho Ika Dømochevskyho představí aktuální album.

Smash Into Pieces na podzim v Roxy

redakce 05.04.2024

V téhle muzice slyšíte progressive rock i pop rock, je v ní alternativní metal i industrial a přitom prvky EDM.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace