Akce

Tom Odell představí v Praze svá monstra

Tom Odell (uk)
26. 06. 2022 18:00
Forum Karlín, Praha

Držitel cen Brit Award a Ivor Novello, autor písní a platinový umělec Tom Odell vyrazí letos na turné k novému albu monsters. Jednou ze zastávek rozsáhlé koncertní šňůry bude 26. června 2022 pražské Forum Karlín.

fotogalerie z vystoupení v Londýně zde

Tom Odell působí na scéně od svých 21 let, kdy mu debutové album Long Way Down vyneslo první místo v albovém žebříčku, singl v Top 10 (Another Love) a Brit Award. Nyní, ve třiceti letech, je Odellovi jasné, že vír kolem jeho debutu odstartoval tvrdou pracovní morálku, která se nakonec stala posedlostí. Ta dosáhla vrcholu v září 2019, kdy Odell po turné Jubilee Road odjel rovnou do LA, aby začal psát další album. „Pak se ta chronická úzkost, kterou jsem měl už několik let, prostě zhoršila,“ vypráví Odell. Jednoho rána se probudil a dle svých slov „už nemohl dělat hudbu“. Věděl, že se musí něco změnit. Nakonec odletěl domů, jel rovnou k rodičům a pomalu se začal zotavovat.

Svou životní zkušenost zpěvák pomalu přenášel do nového alba. Uvědomil si také, že jeho širším textovým obzorům musí odpovídat i hudební rozšíření. Spousta písní na albu - vytvořených společně s textařem Lauriem Blundellem a producentem Milesem Jamesem - se přiklání k elektroničtějšímu „bedroom pop“ zvuku, kterým byl Odell v posledních letech až posedlý. Tato nově nalezená láska k DIY elektronickému popu se potkala s příchodem pandemie a písně byly vytvořeny převážně s nástroji, které měl po ruce, jako jsou synťáky Moog a další. Byl to krok podložený nutností i touhou objevovat. A přestože je jeho nová hudba občas drsnější, je v ní stále lehkost, díky níž se Odellovi daří největší popový trik - skrývat smutek v melodiích. V této podivné době představuje tato nová hudba začátek druhé kapitoly jeho hudební cesty.

Info

Tom Odell (uk)
26. 6. 2022 18:00
Forum Karlín, Praha
Fb událost

foto © Netti Hurley

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Nový singl a album Role

redakce 11.04.2024

Zůstávají věrní kytarám, přesto posouvají svůj zvukový a muzikantský rejstřík o kus dál.

Wave-Gotik-Treffen 2024 mystický

redakce 11.04.2024

Vystoupení se budou konat například na historickém městském koupališti, v kupoli Volkspalastu nebo v historických sklepeních Moritzbastei.

Festival Bonjour Brno slaví

redakce 11.04.2024

Brno ožije francouzskou kulturou. Prožijte ji všemi smysly na některé z mnoha akcí, které se tematicky zaměří na surrealismus a nechají se inspirovat i letošními olympijskými hrami.

Lord Spikeheart v Underdogs'

redakce 10.04.2024

Na nahrávání nové desky si přizval pestré spektrum hudebníků a hudebnic, od Backxwash nebo Brodinského až po Safety Trance.

Fource uvádí: Aurora, Alfie Jukes a Oska

redakce 08.04.2024

„We Are the Earth“ – tak zněl nadpis textu, který změnil Aurořin pohled na svět.

Duben s Rachotem

redakce 08.04.2024

Aquaserge vznikli v jihofrancouzském Toulouse a sami sebe definují především jako kolektiv, který se v průběhu času stále obnovuje a proměňuje.

Jednota v noci: live set Azu Tiwaline i strhující destrukce Shapednoise

redakce 05.04.2024

Headlinuje zvukový extremista, který kombinuje industrial, hip hop, bass a techno a za doprovodu vizuálního umělce Seviho Ika Dømochevskyho představí aktuální album.

Smash Into Pieces na podzim v Roxy

redakce 05.04.2024

V téhle muzice slyšíte progressive rock i pop rock, je v ní alternativní metal i industrial a přitom prvky EDM.

Duben v Bike_Jesus

redakce 04.04.2024

Eklekticismus ve jménu „low bass“, alternativní elektronika, tajný vesmír Olivera Torra a autentická osa Praha - Kyjev - Varšava. Na Štvanici.

Ghost-Note se vrací s novým albem

redakce 03.04.2024

Žánrově navazují na funkové základy, které položili Fela Kuti, Talking Heads či James Brown.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace