Akce

V Punctu Horse Lords, Ka Baird nebo Kee Avil

Naked in the Zoo (fr/de) + REK + Všetuly/Sfinx
29. 11. 2022 19:30
Punctum, Praha

Listopadový koncertní program v Punctu bude tradičně bohatý na zahraniční vystupující z experimentální a alternativní scény včetně českých premiér. Prim hrají akce obvyklých spolupracovníků a hostů, ale objeví se i několik nových iniciativ.

Ve čtvrtek 3. listopadu vystoupí neokoukaná dvojice Lillie Creatures a Urban Fungus. Vídeňská rezidentka Lillie Creatures tvoří hypnotický psychedelický folk, zatímco pražský Urban Fungus nazývá svůj přístup pilovaný při pohybu na Tchaj-wanu „bozouki dubem“, naživo je doplní liquid light show od Sali Cosmie. V pátek 4. listopadu se těšte na večer se skupinou Qaraba, která představí své adaptace písní v tradičním řeckém stylu rebetiko. Ostrý kontrast přinese sobotní vystoupení „latin EBM“ dua Dame Area spojeného s barcelonským kolektivem Mágia Roja v režii hradeckých promotérů Menu. Dame Area se představili mimo jiné na letošním Pop Messe, a to s nadšenými ohlasy, tentokrát je navíc doplní industriální projekt Hexen z okruhu Wrong. Mimořádnou událostí pak bude vystoupení ceněných mathrockerů Horse Lords pořádané Rachotem. Můžeme čekat mikrotonalitu i vlivy nezápadních hudeb, ale především náročný, precizní a hypnotický minimalismus.


Druhý týden otevře 7. listopadu experimentální kanadská písničkářka Kee Avil, jejíž letošní debut na slavném kanadském labelu Constellation si vysloužil vynikající recenze. Temnou, intimní a především originální hudebnici představí Jednota, a to po boku americké ambientní hudebnice Julie Hill. Na téma výjimečných písničkářek naváže hned v úterý 8. listopadu Decha, mexicko-německá hudebnice a sochařka, která vytváří osobité, strohé a hypnotické skladby převážně ze smyček vlastního hlasu. Poslední letošní večer domovské série Puncta Sonitus doplní argentinská vokalistka Lara Alarcón, která v projektu VQ experimentuje s manipulacemi hlasu. Její výsledky připomenou chrám i kybernetický prostor.

Na hektický začátek měsíce naváže v neděli 13. listopadu dungeonsynthový večer, kde vystoupí Budeč (spřízněná s psychedelickými rockery Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip) a Vyšehrad. To znamená dva pohledy na žánr, jeden tradičněji elektronický u Vyšehradu a druhý, velkorysejší v podání Budče, která využívá několik klasických nástrojů. A až 25. listopadu přijde experimentální večer v rámci série A2+, kde vystoupí psychedelický projekt Core of the Coalman bývalého pražského rezidenta Jorgeho Boehringera, vokalistka a skladatelka Eleanor Cully a nové improvizační duo Silvan Schmid & Urška Savić.

Jedním z vrcholů měsíce by mělo být vystoupení newyorské zpěvačky a flétnistky Ka Baird 26. listopadu. Baird naváže na fantastické předpandemické vystoupení rovněž v režii Jednoty a představí svůj nekonvenční pohled na psychedelii, který zahrnuje hlasové experimenty, divoké flétnové motivy a pokroucené, ale strohé synťákové patterny. Tečku za listopadovým programem pak udělá noiserockové duo Naked in the Zoo v netradičním složení housle-bicí. V úterý 29. listopadu je doprovodí českobudějovičtí REK (aka Soxol a Cíkál z okruhu NAAB) a kroměřížští Všetuly/Sfinx.

Info

Punctum
web klubu

foto © Claudia Höhne

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Psychedelic Porn Crumpets přivezou nové album

redakce 28.03.2024

Jejich muzika je experimentální a podmanivá, odvádí pozornost od reality a svádí k duševnímu putování. A přitom obsahuje rockové prvky a nechybí v ní ani humor.

Picture This i Ruby Waters v Praze

redakce 26.03.2024

Picture This se nebojí být osobní a sdílet se svým fanouškovstvem vlastní přešlapy.

Patriarchy v MeetFactory

redakce 25.03.2024

Upírské trio Patriarchy se po roce vrací do Prahy spolu s novou deskou.

Highlighty jara ve smíchovské továrně

redakce 22.03.2024

Drum'n'bass meets punk meets grunge meets rap. Po koncertu s Gorillaz a setech na předních evropských festivalech se bratrské duo Deki Alem ze švédského Göteburgu vydává na turné.

Popový fenomén Troye Sivan poprvé v Česku

redakce 21.03.2024

Sivanův nedávný hit Rush si vysloužil uznání a chválu, včetně dvou nominací na cenu Grammy.

Wczasy, Josephine Foster a Chelsea Wolfe v MeetFactory

redakce 20.03.2024

Foster na bezmála dvaceti albech nahraných v průběhu uplynulých dvou dekád vystavěla osobitý oneirický hudební svět, jemuž vévodí hypnotizující mezzosoprán obestřený tóny kytar, piana, varhan i harfy.

Jana Kirschner jede s novou deskou

redakce 19.03.2024

Ve více než devadesátiminutovém programu představí mezinárodní sestava muzikantů nejen nové skladby, ale dostane se i na nejznámější písně ze zpěvaččina repertoáru.

Sen o Boženě v Ponci

Barka Fabiánová 19.03.2024

Byla jednou jedna žena, Božena, napůl bůh a napůl žena… Tanečně-divadelní představení Jany Drdácké,Sen o Boženě, opět v Divadle Ponec

Machine Head v červnu v Praze

redakce 17.03.2024

Navzdory nesmlouvavým hardcoreovým kořenům se tvorba kapely vždy vyznačovala výraznou melodikou.

Fource uvádí: girl in red, Nick Cave & the Bad Seeds a L’Impératrice

redakce 16.03.2024

Nick Cave & the Bad Seeds vydají na konci léta spletité nové album Wild God a pár týdnů poté se vrátí do Prahy.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace