GusGus (ISL)

Zařazeno v Elektronika, Party

FB událost
Středa Září
18
2019
  • otevíráme: 20:00
  • start: 20:00
  • cena předprodej: 550 Kč

Formace, v jejímž čele stojí zakládající tandem, frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, představí své desáté album nazvané Lies Are More Flexible, vydané po čtyřleté studiové pauze v roce 2018. Úvodním singlem alba je song Featherlight, zvukově epická hypnotická skladba, která se například ve Švédsku stala nejstahovanější písní na iTunes.

Přidejte se k události na facebooku.

 PŘEDPRODEJ: 550 Kč
• Hostel ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
• INDIES, Poštovská 2
• Goout.cz

 

GusGus od vlastního hudebního pravěku ctí labely Kompakt nebo 4AD, pod nímž vydávají i takové ikony jako The National, Future Islands nebo Pixies. V čele GusGus aktuálně stojí dva zakládající členové, frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, ve svých počátcích ale celé progresivní uskupení čítalo dvanáct hlav, k nimž se v průběhu let řadila např. i zpěvačka Emilíana Torrini.

Pokud byste GusGus chtěli definovat zvukově a žánrově, musíte rozvibrovat čistá fakta i vlastní posluchačskou a diváckou fantazii. V dosavadních devíti studiových dobrodružstvích slyšíte gradující techno smrště, hutný a temnější house i výbuchy popové euforie. Jejich tvorba působí jako sebe-uvědomělá exkurze po nejrůznějších dimenzích elektronické a taneční hudby. Nic z toho přitom není jakkoliv povrchní nebo naopak přehnaně akademické. GusGus jsou sice interdisciplinární skupinou všestranných osobností, v první řadě jde ale o geniálně stavěný stroj s mocí vychrlit zábavnou audiovizuální show, v níž se minulost prolíná s budoucností, islandský chlad s přímočarou touhou dobýt všechny taneční parkety světa.

Koncert uvádí Colours Selection a Fléda. Více informací na www.coloursselection.cz.