Terén
Pole performativního umění

INCIDENT

Premiéra 10/5/2024

Sibiř

Radikální performance a koncerty na jednom pódiu. Série hudebních událostí Terénu v prostorách nezávislého kulturního a komunitního centra Sibiř.

Incident je průběžná série hudebních událostí, které Terén organizuje v prostorách nezávislého kulturního a komunitního centra Sibiř. Do programu zveme hraniční produkce, kolísající mezi koncerty a performancemi. Incident jsou cross-žánrové eventy, jejichž program spojují vysoké intenzity a energie a specifické situace na stagi i pod ní.

V line-upu každého dílu série uvádíme rezidenční performance s názvem Headbanger, kterou v produkci Terénu autorsky připravil umělecký kolektiv D´epog.

V rámci prvního dílu uslyšíte Lorda Spikehearta (frontman skupiny DUMA, nyege nyege), argentinského performera Agustina Genouda (label Trrueno) a večer uzavře hudební performance Headbanger inspirovaná fenomémen headbangingu, ikonickou taneční figurou, z produkce uměleckého kolektivu D’epog.

Novým programem Terén navazuje na sérii klubových nocí SOfT a jiné hudební akce. V programu Terénu jsme uvedli: Otomo Yoshihide, Widt, We Will Fail, MSHR, Tatiana Heuman - Qeei, B.yhzz, IQ+1, Ryoko Akama, Petr Válek, Jonáš Gruska, Maria Komarova, Yann Leguay, Banausoi, Elia Moretti, Michal Janíček, Roman Radkovič Collective, Balász Pándi, Petr Vrba, Vojtanovský & Režný, Asfast, Aldana Duoraan, Ivan Palacký, Rickey Mouse Fun House, Natálie Pleváková, Lucie Páchová, Ancestral Vision & h5io6i54k & realitycongress, MM'99, Hikari, Trauma & oxoo present NIHIL, Agustin Genaud, Bungalovv a další.

Bio Sibiř
Nezávislé kulturní a komunitní centrum Sibiř svojí činností volně navazuje na aktivity iniciativy Kulturou proti chátrání, která v Brně vznikla v roce 2013 a jejímž cílem bylo oživit opuštěné chátrající objekty v tomto městě. Původně neformální sdružení lidí založilo spolek, který začal usilovat o získání symbolického pronájmu areálu na Vlhké (2013/2014), funkcionalistických Městských lázní v Zábrdovicích (2015/2016) a objektů v ulici Francouzská (2016). V roce 2017 zahájil spolek činnost v bývalém husovickém kině a divadle Bio Sibiř. Za 1. republiky a v 60. letech zde fungovalo kino, v 90. letech zde působilo Divadlo In Flagranti a nacházelo se zde také dabingové studio České televize.

Akce se konají za podpory Ministerstva kultury ČR.

Jednotlivé díly:
10/5 – Lord Spikeheart, Agustin Genoud, Headbanger
7/6 – TBA
27/9 – TBA
29/11 – TBA

Archiv projektů