Akce

Ambientní Bing & Ruth ve Futuru

Bing & Ruth (us)
21. 11. 2017 20:00
Futurum Music Bar, Praha

V pražském Futurum Music Baru se 21. listopadu představí americký hudební ansámbl Bing & Ruth v rámci turné k aktuálnímu albu No Home of the Mind. Pětičlenná kapela je známá především svým originálním pojetím ambientu, minimalismu a moderní klasiky. Vstupenky zakoupíte v předprodeji za 350 Kč (+ poplatky) na webu Futurum Music Baru, pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě za 450 Kč.


Hlavním mozkem Bing & Ruth je pianista David Moore, který projekt založil v roce 2006 jako student newyorské New School for Jazz and Contemporary Music. Po krátké pauze, kterou Moore strávil prací na jiných projektech, se v roce 2010 opět vrátil k Bing & Ruth a s tehdy ještě jedenáctičlenným ansámblem natočil debut City Lake. Další album Tomorrow Was the Golden Age (2014), které se točilo už jen v sedmičlenné sestavě, ukázalo Bing & Ruth, že i pro jejich neotřelý a náročný způsob kompozice, existuje nadšené publikum. Kromě skvělých ohlasů z undergroundu se Bing & Ruth dostalo také uznání od odborné veřejnosti. Album opěvoval Pitchfork, The Quietus anebo Resident Advisor.


Moore se svými kolegy přiveze v listopadu do Futura aktuální album No Home of the Mind, které vyšlo letos v únoru na labelu 4AD. Na novince se do popředí opět vrací zvuk klavíru. Skladby na novou desku byly komponovány během četných sessions na sedmnácti klavírech v Severní Americe a Evropě. Album bylo nahráno během pouhých dvou dnů v kostele v Hudsonu. Přijďte si poslechnout v úterý 21. listopadu do Futura, jak se Bing & Ruth deska povedla.

Info

Bing & Ruth (us)
21. 11. 2017 20:00
Futurum Music Bar, Praha
Vstupenky v předprodeji za 350 Kč (+ poplatky) na webu Futurum Music Baru, pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě za 450 Kč.

www.facebook.com/events/745454895660888
www.facebook.com/futurum

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Koncerty Rachot květen

redakce 26.04.2024

Projekt RuinsZu tvoří jádro skupiny Zu basista Massimo Pupillo a saxofonista Luca T. Mai společně s bubeníkem Tatsuyou Yoshidou, který vystupuje pod názvem Ruins Alone.

Fink i Fil Bo Riva se představí v Praze

redakce 25.04.2024

Na letošní rok indiepopový písničkář Fil Bo Riva chystá comeback – název nového singlu Lost in Life mluví za vše.

Seun Kuti & Egypt 80 v Arše+

redakce 25.04.2024

Na přání Fely Kutiho převzal Seun Kuti po jeho smrti vedení skupiny Egypt 80, která přes změny v sestavě funguje dodnes.

Na Still House Plants zbývají poslední lístky

redakce 24.04.2024

Na imaginárním poli britských kytarových kapel by se Still House Plants ukrývali někde v zarostlém rohu za strašákem.

Drsný jižanský gospel The Staples Jr. Singers v Akropoli

redakce 24.04.2024

Vypátrat původní členy The Staples Jr. Singers tedy nebylo snadné, ale výsledek předčil očekávání.

Tramhaus představí debutové album v Bike_Jesus

redakce 23.04.2024

Jediný český koncert Tramhaus v letošním roce proběhne ve středu 30. října v pražském klubu Bike_Jesus, kde vystoupí také místní Vellocet Roll. Celý večer orámuje svým DJ setem jedinečný Kabal.

Reinkarnace Justina Pearsona se superbandem Deaf Club

redakce 23.04.2024

Na turné doplněni kapelou Fuck Money (Three OneG) nenechají jedno triko suché.

Kuntari a Julek Ploski v Divadle 29

redakce 21.04.2024

Místy až filmově znějící skladby z alba balancují mezi hardcoreovou naléhavostí a delikátností pohádek, působí vyšperkovaně i dysforicky.

Sonitus: Kuntari a Do Shaska! v Punctu

redakce 20.04.2024

Kuntari je pozoruhodný nový přírůstek do svěží indonéské scény, který podobně jako jejich slavnější souputníci staví na spojení tradiční a moderní hudby.

Max Cooper přiveze na Flédu 3D/AV show

redakce 20.04.2024

Cooperova tvorba je intenzivním audiovizuálním zážitkem, jelikož běžně propojuje hudbu s výtvarným uměním, kde je patrný i jeho zájem o vědu.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace