Akce

Bratislavské jazzové dny a světová špička

Bratislavské jazzové dny: Caro Emerald (nl) + Jon Cleary (usa)
23. 10. 2016 20:00
Incheba, Bratislava

Nik West – obľúbená basgitaristka Princea, Caro Emerald – prvá dáma electroswingu či afro-karibská kapela Tiempo Libre, aj na tieto hviezdy lákajú tohtoročné, hudobne pestré Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa od 21. do 23. októbra. V úlohe coheadlinerov si slovenské publikum vychutná džez 21. storočia v podaní kapely GoGo Penguin, talianskeho trubkára Enrica Ravu či neworleanského pianistu Jona Clearyho. Vstupenky na festival si môžete kúpiť už teraz v špeciálnej letnej ponuke pre najvernejších fanúšikov! Limitovaný počet jednodňových lístkov je v predaji za skvelých 19 €, následne cena stúpne na 29 €.

Caro Emerald, prvá dáma elektroswingu, sa na Slovensku po prvýkrát predstaví na Džezákoch a to v nedeľu 23. októbra. Holandská speváčka sa inšpiruje hudbou a filmami 40tych a 50tych rokov, v jej repertoári nájdeme ballroom jazz, cinematic tango, mambo, swing aj groovin´ jazz. Jej prvým celosvetovým hitom je skladba Back It Up, ktorú dokonale poznajú aj slovenskí fanúšikovia tohto populárneho hudobného, ale aj životného, štýlu.


Kombinácia minimalistických klavírnych tém, hlbokých kontrabasových liniek a elektronickou hudbou inšpirovaných bicích je ochrannou známkou manchesterského tria GoGo Penguin. Kapela debutovala v roku 2012, kritikmi aj fanúšikmi je zaraďovaná medzi najväčšie hudobné senzácie uplynulých rokov.

Nik West je fantastická speváčka a famózna basgitaristka. Prince o nej hovoril ako o svojej najväčšej pódiovej inšpirácii po Sheila E. Dave Stewart z Eurythmics ju opísal ako ženskú verziu Lennyho Kravitza. Nik West pravidelne koncertuje s Marcusom Millerom či Johnom Mayerom a na Džezákoch v jej osobe privítame jednu z najväčších mladých hviezd amerického jazzfunku.


Džezoví fajnšmekri sa môžu tešiť aj trubkára Enrica Ravu, Taliana, ktorý začínal svoju kariéru v šesťdesiatych rokov, spolupracoval s džezmanmi ako Pat Metheny, Michael Petrucciani, Miroslav Vitous, John Scofield a mnohými ďalšími. V sobotu rozprúdi zábavu na Džezákoch kubánska skupina Tiempo Libre, ktorá ponúkne neodolateľnú tropickú hudbu zmiešanú z jazzových harmónií, latino rytmov a súčasnej hudby. Jon Cleary do Bratislavy pricestuje s aktuálnym albumom Go Go Juice, za ktorý získal prestížne ocenenie Grammy a je označovaný za najlepší jazzový album roku 2015.

Doteraz zverejnení hudobníci Bratislavských Jazzových Dní Slovenská sporiteľňa 2016:
21. 10., piatok
Enrico Rava Quintet
Nik West

22. 10., sobota
GoGo Penguin
Tiempo Libre

23. 10., nedeľa
Jon Cleary
Caro Emerald

Info

Bratislavské jazzové dni 2016
21. - 23. 10. 2016 INCHEBA Bratislava
www.bjd.sk
www.facebook.com/events/1257850617579335

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Festival Muziq na Letním parketu

redakce 26.04.2024

Cílem je setkání přátel a milovníků hudby, zvýšení povědomí o nových, mladých, progresivních kapelách a zajímavých projektech domácí hudební scény.

United Islands of Prague otevírá pražskou festivalovou sezónu

redakce 23.04.2024

Mimo tuzemské scény se představí například umělci z Francie, Španělska, Portugalska, Německa, Slovinska, Dánska, Irska, Švédska nebo z Faerských ostrovů.

Kamasi Washington představí na JazzFestBrno nové album

redakce 22.04.2024

Washington opakovaně nahrával například pro rapera Snoop Dogga či producenta Flying Lotus.

Regiony: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

redakce 22.04.2024

Festivalem každoročně ožívá celé město a bývá proto přirovnáván k divadelnímu festivalu v Avignonu nebo filmovým Karlovým Varům.

Blues Aperitiv odsoutěžen

redakce 21.04.2024

Přes těžké rozhodování mezi vyrovnanými účastníky nakonec porota rozhodla o vítězství polské kapely Robert Kordylewski Trio.

Program festivalu Boskovice je kompletní

redakce 19.04.2024

Nechybí na něm zaběhlá jména české a slovenské alternativní hudební scény, ani nadějní nováčci. Bohaté zastoupení mají v programu i divadla, filmy, výstavy, přednášky a workshopy.

Hudba je taky věda, říká hudební program festivalu AFO

redakce 18.04.2024

Zvuk současnosti i budoucnosti, noci na tanečním parketě a nové objevy. Jako každý rok i letos překračuje program Music is Science festivalu Academia Film Olomouc hranice žánrů.

A Day of Sound v kutnohorské GASK

redakce 18.04.2024

Na hudebním festivalu A Day of Sound vystoupí Monty Adkins, Alessandro Bosetti nebo Sisa Fehér.

The Dillinger Escape Plan na Brutal Assault

redakce 18.04.2024

TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium.

Pop Messe sází silná jména

redakce 17.04.2024

Festival se také stěhuje do většího areálu brněnského Velodromu a jeho okolí na výstavišti BVV, který nabídne sedm nejen hudebních scén.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace