Akce

Víc postpunku: Bokka přiveze novou desku

Bokka (pl) + Cleo T. (fr)
30. 03. 2017 19:30
Palác Akropolis, Praha

Bokka – úspěšná polská kapela skrývající svou identitu v originálních maskách a také francouzská electro-popová zpěvačka Cleo T. s audiovizuálním projektem Shine. To bude program březnových EuroConnections a vy můžete na tuto multimediální kombinaci vyrazit 30. března do Paláce Akropolis. Bokka tentokrát přiveze do Prahy své nové album, které má ještě výraznější postpunkové kontury.

Málokterý polský projekt posledních let na sebe poutá takovou pozornost jako elektronický kolektiv Bokka. A není to jen tím, že jeho členové úzkostlivě skrývají svoji identitu - nedávají rozhovory a vystupují zásadně v maskách. Upozornili na sebe hned debutovým singlem Town of Strangers - hypnotickým popovým eposem, který sklidil pochvalu i od renomovaného magazínu Pitchfork.


Anglicky nazpívaný debut Bokka, který novináři srovnávali s tvorbou Warpaint, Fever Ray či Lykke, vyšel na podzim roku 2013. Druhé studiové album Don't Kiss and Tell vydali Bokka vloni na podzim a jejich temný zvuk dostal ještě výraznější postpunkové kontury s bezmála gotickými přesahy. Skupině se na novince daří zachytit energii svých koncertních vystoupení a album si vysloužilo nominaci na hudební cenu Fryderyki 2016 v kategorii alternativní a elektronická hudba. Album bodovalo i v polském žebříčku a kapela ho představila na holandském festivalu Eurosonic nebo na malém turné po Británii.


Českou premiéru si 30. března v Paláci Akropolis odbyde pařížská, v Berlíně usazená umělkyně Cleo T. V její tvorbě se pop napájí z divadelní atmosféry. Na francouzské scéně se pohybuje od roku 2010, kdy vlastním vydává nákladem album Songbirds Singing. V roce 2012 natáčí album Songs of Gold & Shadow, na jehož vznik dohlíží producent John Parish, spolupracovník PJ Harvey. V následujících letech procestovala se svojí hudbou celý svět – hrála na SXSW v Texasu, anglickém festivalu The Great Escape nebo na Canadian Music Week v Torontu.

Do Prahy přiveze Cleo T. své nové album nazvané Shine, které vychází v březnu 2017. Posbírala na ně kolaborace s dvanácti hudebníky z celého světa – mezi nimiž jsou elektroničtí producentni i představitelé žánru world music. Album producentsky zaštítil berlínský DJ Rodion. Na jejím aktuálním turné nové písně ožívají v podobě audiovizuálního projektu, jež pracuje s působivým propojením hudby a obrazu. "Je to jako tradicionál, modlitba, volání po světlu a víře. Když přichází noc a všechno ztiší, potřebuješ jen zavřít oči a soustředit se na neviditelné síly, které udržují světlo naživu," prohlašuje o konceptu své desky zpěvačka, jejíž hlas evokuje Kate Bush či Ninu Simone. Večer Euroconnections s projekty Bokka a Cleo T. proběhne v Paláci Akropolis za podpory Liveurope – platformy propojující aktivity evropských klubů představujících nové talenty.

Info

EuroConnections:
Bokka (pl) + Cleo T. (fr)
30. 3. 2017 19:30
Palác Akropolis, Praha

www.facebook.com/events/1901443210085702
www.facebook.com/Palac.Akropolis.klub

Foto © Michał Murawski

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Fink i Fil Bo Riva se představí v Praze

redakce 25.04.2024

Na letošní rok indiepopový písničkář Fil Bo Riva chystá comeback – název nového singlu Lost in Life mluví za vše.

Seun Kuti & Egypt 80 v Arše+

redakce 25.04.2024

Na přání Fely Kutiho převzal Seun Kuti po jeho smrti vedení skupiny Egypt 80, která přes změny v sestavě funguje dodnes.

Na Still House Plants zbývají poslední lístky

redakce 24.04.2024

Na imaginárním poli britských kytarových kapel by se Still House Plants ukrývali někde v zarostlém rohu za strašákem.

Drsný jižanský gospel The Staples Jr. Singers v Akropoli

redakce 24.04.2024

Vypátrat původní členy The Staples Jr. Singers tedy nebylo snadné, ale výsledek předčil očekávání.

Tramhaus představí debutové album v Bike_Jesus

redakce 23.04.2024

Jediný český koncert Tramhaus v letošním roce proběhne ve středu 30. října v pražském klubu Bike_Jesus, kde vystoupí také místní Vellocet Roll. Celý večer orámuje svým DJ setem jedinečný Kabal.

Reinkarnace Justina Pearsona se superbandem Deaf Club

redakce 23.04.2024

Na turné doplněni kapelou Fuck Money (Three OneG) nenechají jedno triko suché.

Kuntari a Julek Ploski v Divadle 29

redakce 21.04.2024

Místy až filmově znějící skladby z alba balancují mezi hardcoreovou naléhavostí a delikátností pohádek, působí vyšperkovaně i dysforicky.

Sonitus: Kuntari a Do Shaska! v Punctu

redakce 20.04.2024

Kuntari je pozoruhodný nový přírůstek do svěží indonéské scény, který podobně jako jejich slavnější souputníci staví na spojení tradiční a moderní hudby.

Max Cooper přiveze na Flédu 3D/AV show

redakce 20.04.2024

Cooperova tvorba je intenzivním audiovizuálním zážitkem, jelikož běžně propojuje hudbu s výtvarným uměním, kde je patrný i jeho zájem o vědu.

The Cult v pražském prostoru Archa+

redakce 19.04.2024

V rámci výročního turné opráší kapela The Cult všech jedenáct alb diskografie.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace