Články / Seriály / / 10+1

10 + 1 = Martyyna

10 + 1 = Martyyna

redakce | Články / Seriály / / 10+1 | 15.09.2023

Martyyna je pražská producentka a DJka, spoluzakladatelka multimediálních klubových nocí KSK, urbanistického projektu Illegal Taipei a rezidentka klubu Fuchs2. Její EP Awaken, ve kterém využívá tradiční asijské nástroje, vyšlo v roce 2020 na lokálním labelu BCAA system a bylo zařazeno mezi nejlepší české nahrávky roku podle časopisu The Wire. Spíše než do probuzení se však nyní noří do atmosféričtějších snových krajin, kam nás vezme společně s Igorem Lorokem na AV live premiéře Written in the Scars na festivalu Lunchmeat. Ještě předtím si pustíme její deset a jeden oblíbených tracků!


KYO w/ Jeuru - Take Me Home
Celá kolaborativní deska All the Same Dreams, která vyšla na Posh Isolation v roce 2018, je strašně emočně silná záležitost, ke které se pravidelně vracím. Vždy mě odtrhne od reality a přenuse do jiného časového pásma, kde nic jiného než hudba a prožívání emocí nedává smysl.


Primitive Art - Recall Your Bones
Milánské duo Primitive Art jsem objevila před pár lety díky festivalu Creepy Teepee. Zamilovala jsem se do nich, jejich skvělé vystoupení mě přivedlo na Bandcamp, kam pravidelně chodím vyhlížet, jestli něco zase nevydali. Nedávno jste je mohli vidět na PAFu v Ostopovicích...


Kenji Kawaii - Ghost in the Shell OST
Jeden ze zlomových momentů, díky kterému jsem propadla anime. Když jsem slyšela soundtrack a theme song ke Ghost in the Shell, strávila jsem hodiny na youtube posloucháním tohohle záznamu. Baví mě rovnováha mezi folklorními a moderními až futuristickými zvuky, které se v něm prolínají. Bez ohledu na to, kolikrát jsem ho slyšela, pokaždé mi naskakuje husí kůže a ukápne slzička.


Lauryn Hill - Doo-Wop (That Thing)
Debutové album z roku 99 skvělé vokalistky Lauryn Hill často poslouchám z nostalgie. Moje první cédéčko a první nezapomenutelná návštěva velkého koncertu. Také dlouhou dobu můj favourite jukebox track.


Enigma - Beyond the Invisible
Nedávno jsem si uvědomila, že hudba, kterou jsem poslouchala jako teenager, zakotvila hluboko uvnitř a podvědomě inspiruje mou dnešní produkci, práci s vokálem a přístup ke stavbě lyrics. Enigma a Beyond the Invisible je dobrý příklad.


Oklou & Casey MQ - Dawn
Skladba z legendárního collab EP For the Beasts francouzské producentky Oklou a kanadského producenta Casey MQ. Tahle skladba je nesmrtelná, k ní se opakovaně vracím každý měsíc a pořád mě nepřestala bavit.


Jaeho Hwang - Betweenness:사이
Jaeho mě zaujal svým EP Inner-self. Ráda používám jeho skladby ve svých dj setech, baví mě, jak kombinuje temné industriální gabber beaty s tradičními korejskými instrumenty a samply. Tradiční textures dostávají novou fresh podobu.


Elysa Crampton - Oscollo
Hudba bolivijsko-americké producentky je něco tak strašně krásného a unique, nic ve mě nevzbuzuje podobné emoce. Její specifický rytmus a melodie ve mě vyvolává něco mezi radostí a smutkem zároveň. Na její koncert na loňském PAFu jsem si zajela přes celou republiku na otočku a rozhodně nelitovala.


In My Talons - Prey2
Vídeňský producent, jedna z nejlepších live performance, které jsme společně s naším KSK kolektivem měli šanci dovézt. Nezapomenutelná postavička a autor nezapomenutelných blendů, které mě vždycky chytí u srdíčka.


Madonna - Sky Fits Heaven
Celá deska Ray of Light, která vznikla v koprodukci s Williamem Orbitem, mě provázela docela dlouhé období a určitým způsobem mi přijde stále aktuální. Sky Fits Heaven mám nejradši.


Guilty Pleasure:
Morandi - Angels (Love Is the Answer)
Moje stoprocentní guilty pleasure. Tak dlouho čekám na jeho remix, že přemýšlím, že si ho brzo udělám sama. Oceňuji pacifistické ambice early 2000's producentů. "People stop fighting/ Angels are crying/ We can be better/ Love is the answer"

Info

Martyyna
Instagram: Martyyna

živě:
Lunchmeat Festival 2023
25.-30. 9. 2023 Praha
web festivalu

foto © Iryna Drahun

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Lukáš Polák

redakce 11.02.2024

Lukáše můžete znát z kapel Orient nebo Ginger Wizard & Peter Jacksons. Také je součástí nahrávacího studia Tropical Cell. Lásky, nejoblíbenější kapela a guilty pleasure?

10 + 1 = Ale Hop

redakce 26.10.2023

Co všechno peruánskou rodačku Alejandra Cárdenas Pacheco inspirovalo? Můžete vidět a slyšet na Le Guess Who?, nebo taky za pár dní v Punctu.

10 + 1 = Felix Bushe (Gengahr)

redakce 13.10.2023

"Znát a milovat album Raw Power od The Stooges bylo součástí mé identity, když jsem začínal hrát ve vlastních kapelách," říká zpěvák Felix Bushe. Zítra živě.

7 + 3 + 1 = Adam Dragun

redakce 02.10.2023

Sedm divadelních vzpomínek, které jsou pro Adama zásadní, tři tipy, co v nejbližší době vidět v Praze, a jedno guilty pleasure!

10 + 1 = Freddy Ruppert

redakce 04.08.2023

Jako první pod hlavičkou nového projektu Ávéčko vystoupil americký hudebník a umělec Freddy Ruppert. Giallo, giallo a zase giallo!

10+1 = Micha Zaat (Tramhaus)

redakce 15.07.2023

Micha Zaat ze skupiny Tramhaus pootevřel dveře do světa písní, které ho formovaly. Za čtyři dny na Colours nebo den na to v pražském klubu Underdogs’!

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

redakce 25.06.2023

Na co nás pozve Čurby v rámci letošního ročníku Obscene Extreme? Jedenáct jmen přímo od srdíčka! A to bije velmi rychle.

10 + 1 = Emilija Đorđević (Koikoi)

redakce 21.05.2023

Koikoi pocházejí z různých prostředí, ale mají společný cíl, totiž dělat hudbu propojující underground a mainstream.

10 + 1 = Jason Lindner

redakce 27.04.2023

Učil se u Barryho Harrise nebo Chrise Andersona, doprovází jména Meshell Ndegeocello nebo Avishai Cohen a v Brně vystoupí s Donnym McCasslinem. Co poslouchá nejraději?

10 + 1 = Joost van Dijck (My Baby)

redakce 24.04.2023

O své nejoblíbenějších songy se s námi podělil bubeník psychedelicko blues-tranceové skupiny My Baby, Joost van Dijck.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace