Články / Seriály / / 10+1

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

redakce | Články / Seriály / / 10+1 | 25.06.2023

„Obscene Extreme Festival patří mezi festivaly malé, ale světové, sjíždějí se na něj opakovaně fanoušci ze všech koutů České republiky, Evropy i ze světa. Každoročně si tady užívají neuvěřitelnou pohodu, bezkonfliktní prostředí, a hlavně skvělou muziku. We are OEF! Outside All Boundaries! Forever!" psali jsme v jedné z minulých reportáží z trutnovského festivalu. Některé superlativy platí stále, jako v případě podniku Obscene Extreme, ostatně magazín Vice ho před pár lety ohodnotil slovy „nejbláznivější grindcore party v Evropě“. My bychom řekli „na světě“ a hned potom bychom se zeptali jeho zakladatele Čurbyho, na co by nás letos pozval. Jedenáct jmen přímo od srdíčka! A to bije velmi rychle.

více o festivalu zde

Carcass –⁠ Keep on Rotting in the Free World
Carcass! Miluju je celý ty dlouhý roky a konečně přijedou! Furt tomu nemůžu uvěřit, vždyť je na OEF lákám 10 let! Ale je to tady! Každopádně od Carcass mám rád vše, prostě všechno... Možná to překvapí, ale já sám miluju Swansong. Kapela, co nahrála kultovní desky před 35 lety, ale furt má co říct, a hlavně jejich koncerty jsou famózní! Naposledy sem je viděl v Americe před rokem, dvakrát během pár dnů, jednou v klubu, jednou na festivalu a oba ty koncerty byly úžasný! Nepřeju si nic jiného, než abysme si všichni tenhle koncert užili na maximum!


Rotten Sound –⁠ Renewables
Rotten Sound je kapela, kterou miluju od prvního songu. Kapela, která ušla s OEF největší kus společné cesty. Vždyť na OEF hráli poprvé v roce 2000! Jako mladý blázni přijeli autem z města Vaasa na vůbec svůj první koncert mimo Finsko. Tady zahráli skvělej set, otočili se a mazali domů! Blázni! Zahráli pak na OEF ještě mnohokrát a vyjeli s námi i na asijský a australský OEF do Jakarty a australského Melbourne. A to byli tenkrát nezapomenutelné koncerty, hlavně blátivý masakr v Jakartě.


Massacre –⁠ From Beyond
Deathmetalová legenda. Tečka! Kam Lee a jeho záhrobní vokál, z toho se mi ježí chlupy na končetinách. Absolutní legenda death metalu, vždyť byl u zrodu samotných Death (původně Mantas).


Gutslit –⁠ Matriarch
Indická kapela. Fakt. Neskutečně aktivní kluci! Milujou brutal death metal až do morku kostí a je úžasné vidět takhle zapálenou kapelu ze země, kde se naše muzika prosazuje přeci jenom pomaleji. Právě nahráli novou desku, na OEF si dokonce naplánovali její křest! Takže velká věc i pro nás. Absolutní nakládačka kombinující old school a new school, chytlavé až běda.


Hiatus –⁠ From Resignation... To Revolt
O Hiatus jsem velice stál a jsem štastnej, že přijedou. Ještě v mých temných dobách absolutního alkoholového oparu jsem tuhle kapelu neskutečně adoroval, jejich koncert v Brně je pro mě dodnes jeden z těch nejlepších, co jsem kdy viděl! Crust tak, jak se má hrát, úžasně špinavý a drsný až na kost! Kurňa, já tohle píšu a mám prostě husinu! Šílený! Hiatus vydávají novou desku, jsou aktivní a skvělá zpráva je, že by k nám měl přijet i jejich dlouhodobě nemocný zpěvák Willy! Moc se na něj těšíme, všichni!


Exciter –⁠ Heavy Metal Maniac
Nejsem úplně klasickej heavymetalovej fanoušek, ale rozhodně mám obrovský respekt pro všechny kapely, co před těmi dlouhými lety rozjely celej tenhle blázinec, a proto mám rád i Exciter! Pro mnoho fanoušků absolutní legenda žánru a kapela, se kterou spousta z nich začínala!


Ingrowing –⁠ Sunrape
Mám tu taky jednou českou kapelu! Jsem velice rád, že se kluci po dlouhých letech vrátili a hned jejich první miniturné jasně dokázalo, že udělali dobře. My starší jsme zatlačili slzu a Ingrowing to furt hraje parádně! Grinding death metal, tak jak jsme zvyklí. Já osobně miluju desku Sunrape, kterou jsem sám vydal na Obscene productions před dvaceti lety. Sunrape vládne!


Brujeria –⁠ Anti/Castro
Když tahle skvadra vtrhnula do hudebního světa, tak to bylo NĚCO! Nikdo nevěděl, kdo tam hraje, já si fakt myslel, že jsou to týpci z mexického drogového kartelu! A tenhle opar nad legendama naší scény vydržel hodně dlouho! Dnes víme, kdo tam hraje, protože jak chceš za šátkem schovat ikonický účes Shanea Emburyho, že? V kapele se neustále střídají legendy žánru, ale to ničemu nevadí, furt to má kvalitu a živá vystoupení, to je prostě masakrrr! Vybral jsem pecku Anti-Castro, protože tenhle song drtí, a hlavně se mi líbí zcela jasnej odkaz…


Fuck on the Beach
Japonsko a japonský kapely, to je na OEF velký téma! Od té doby, co jsme v Tokiu zorganizovali dva Obscene Extreme festivaly, tak máme k téhle úžasné scéně daleko snadnější přístup a každý rok k nám přijede několik japonských kapel. Do té doby to bylo velice složité a spíš šlo o jednotlivé kapely, dneska si můžeme dovolit oslovit kohokoliv. Fuck on the Beach je naprosto úžasná live kapela! Smršť par excelence!! Na tyhle cápky se hodně těším!


Total Chaos – Conspiracy
Punk na OEF patří a tady je jasnej důkaz! Prostě punk as fuck! Rob Chaos to drtí od roku 1989 a vždycky přiveze skvělou, energickou show!


+1
Hellionight – Souls of Evil
Kapela z Bahrajnu! Ano, čtete dobře a mastí parádní speed/thrash. Je úžasné, že naše muzika se dostala skoro všude! Krásný je, že tyhle kluci hrají se stejným nadšením, jako máme my. Jukni na video, jak ty kluci pařej! Čirá radost!

Info

Obscene Extreme 2023
5.–⁠9. 7. 2023 Na Bojišti, Trutnov
Fb událost

foto © se svolením Čurbyho

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Lukáš Polák

redakce 11.02.2024

Lukáše můžete znát z kapel Orient nebo Ginger Wizard & Peter Jacksons. Také je součástí nahrávacího studia Tropical Cell. Lásky, nejoblíbenější kapela a guilty pleasure?

10 + 1 = Ale Hop

redakce 26.10.2023

Co všechno peruánskou rodačku Alejandra Cárdenas Pacheco inspirovalo? Můžete vidět a slyšet na Le Guess Who?, nebo taky za pár dní v Punctu.

10 + 1 = Felix Bushe (Gengahr)

redakce 13.10.2023

"Znát a milovat album Raw Power od The Stooges bylo součástí mé identity, když jsem začínal hrát ve vlastních kapelách," říká zpěvák Felix Bushe. Zítra živě.

7 + 3 + 1 = Adam Dragun

redakce 02.10.2023

Sedm divadelních vzpomínek, které jsou pro Adama zásadní, tři tipy, co v nejbližší době vidět v Praze, a jedno guilty pleasure!

10 + 1 = Martyyna

redakce 15.09.2023

"Nedávno jsem si uvědomila, že hudba kterou jsem poslouchala jako teenager hluboko uvnitř mě zakotvila a podvědomě inspiruje mou dnešní produkci," říká Martyyna. Lunchmeat volá.

10 + 1 = Freddy Ruppert

redakce 04.08.2023

Jako první pod hlavičkou nového projektu Ávéčko vystoupil americký hudebník a umělec Freddy Ruppert. Giallo, giallo a zase giallo!

10+1 = Micha Zaat (Tramhaus)

redakce 15.07.2023

Micha Zaat ze skupiny Tramhaus pootevřel dveře do světa písní, které ho formovaly. Za čtyři dny na Colours nebo den na to v pražském klubu Underdogs’!

10 + 1 = Emilija Đorđević (Koikoi)

redakce 21.05.2023

Koikoi pocházejí z různých prostředí, ale mají společný cíl, totiž dělat hudbu propojující underground a mainstream.

10 + 1 = Jason Lindner

redakce 27.04.2023

Učil se u Barryho Harrise nebo Chrise Andersona, doprovází jména Meshell Ndegeocello nebo Avishai Cohen a v Brně vystoupí s Donnym McCasslinem. Co poslouchá nejraději?

10 + 1 = Joost van Dijck (My Baby)

redakce 24.04.2023

O své nejoblíbenějších songy se s námi podělil bubeník psychedelicko blues-tranceové skupiny My Baby, Joost van Dijck.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace