Akce

Na Pohode 2024 vystúpi James Blake, Pendulum, Jockstrap alebo The Armed

Pohoda festival
11. 07. 2024 14:00 - 14. 07.
Letiště, Trenčín

Pohoda zverejnila ďalšie veľké medzinárodné meno, ktoré vystúpi v júli na trenčianskom letisku. Je ním oceňovaný britský spevák James Blake. Má na konte nespočetné množstvo nominácií na prestížne ceny, vrátane cien Grammy, Brit Awards alebo Mercury Prize, pričom Grammy a Mercury Prize aj získal. Patrí k najžiadanejším spevákom, producentom a skladateľom súčasnej svetovej hudobnej scény, o čom svedčia jeho spolupráce s hudobníkmi a hudobníčkami ako Beyoncé, Kendrick Lamar, Jay-Z, Travis Scott, Rosalía, RZA, Brian Eno, Bon Iver, Miley Cyrus alebo Frank Ocean a Vince Staples.

Pred pár dňami si vďaka novému albumu Playing Robots Into Heaven, ktorý vydal v septembri, vyslúžil ďalšie dve nominácie na ceny Grammy a to v kategórii Najlepší tanečný album a Najlepšia tanečná nahrávka. Na novom albume sa James vracia ku klubovému a tanečnejšiemu zvuku, preto sa návštevníci a návštevníci môžu tešiť aj na živé prevedenie nových songov, ktoré budú znieť v júli na trenčianskom letisku.

Pendulum sa na trenčianske letisko vrátia po 15 rokoch. Zoskupenie pochádza z Austrálie, ale aktuálne už niekoľko rokov pôsobí v Británii. Ich debutový album Hold Your Colour sa stal kultovou nahrávkou a hity Tarantula a Slam sú do dnešného dňa súčasťou drum & bassových mixov. Remixovali songy od legiend ako Ed Rush & Optical alebo DJ Fresh a ich najznámejším remixom je remix songu Voodoo People od The Prodigy. Pred pár dňami vydali nové EP Anima, na ktorom sú aj spolupráce s Bullet For My Valentine a Scarlxrd.


"Morcheeba patrí k mojim najobľúbenejším skupinám, ich hudba je nádherným hudobným pohladením. Videl som ich viackrát, naposledy v septembri tohto roku v anglickom Margate a bol to jeden z najsilnejších koncertov, aké som kedy videl, sú vo výnimočnej forme. Na koncerte bolo krásne všetko. Úžasná hudba, skvelá komunikácia s publikom, perfektne vystavaný set, zamatový hlas Skye a skupina hrajúca so zjavnou radosťou. Celý svet fungoval v absolútnej harmónii. Veľmi sa teším, že rovnakú krásu zažijeme v lete na trenčianskom letisku," dodáva ku ďialšemu menu šéf Pohody Michal Kaščák.

Britské duo Jockstrap si určite nenechajte na Pohode 2024 ujsť. Patria k tomu najlepšiemu, čo sa v ostatných rokoch na hudobnej scéne zrodilo. Sofistikovaný zvuk a nepredvídateľná produkcia sú popretkávané jemným vokálom speváčky. Post-dubstep, alternatívny pop ale aj experimental sa miešajú v každom tracku tak, že nikdy neviete, čo očakávať a zároveň vám to príde vždy povedomé. The Armed je punk rocková kapela z Detroitu. Ich albumy sú pravidelne zaraďované medzi najlepšie albumy vo výročných rebríčkoch. V lete 2023 predskakovali na koncertoch legendárnych Queens of the Stone Age. V klipe k ich songu Sport of Form hral hlavnú úlohu Iggy Pop. Pesnička Night City Aliens bola zaradená na oficiálny soundtrack k videohre Cyberpunk 2077.

Predminulý týždeň sa festival Pohoda zameral na oznamovanie slovenských a českých intepretov a interpretiek, ktorí vysúpia v júli na trenčianskom letisku. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na českú kapelu Pražský výběr, na slovenskú koncertnú stálicu Paru, na (synth)punkových Berlin Manson, na trapový projekt Fvck_Kvlt a na Katarziu s novým albumom.

report z loňského ročníku zde

Info

Pohoda festival
11.–⁠14. 7. 2024
Letiště, Trenčín
Fb událost

foto © se svolením Pohoda festivalu

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Hradby Jednoty představí Demdike Stare a další

redakce 26.07.2024

Hradby Jednoty osídlí manýristickou dominantu Plumlov na ostrohu nad Podhradským rybníkem s velkolepě pojatou fasádou.

Příběhy na scéně a Hrdinové v zákulisí ve Staré tkalcovně

Barka Fabiánová 25.07.2024

Další mimořádností festivalu Folkové prázdniny je po řadu let Stará tkalcovna na břehu řeky Oslavy.

Bystřická Letní alternativa

redakce 24.07.2024

Festival se koná na dvou nádvořích zámku: velké je s podiem a bary a menší nádvoří slouží jako chillout a gastro zóna, letos s barevnými chutěmi mexické kuchyně.

Letní filmovou školu zahájí Hello, Welcome Šimona Holého

redakce 23.07.2024

Snímek Hello, Welcome je o třech herečkách, které se společně vydávají na festival do Karlových Varů.

Na konci léta za Fuchsem vyroste open air stage

redakce 22.07.2024

Coby spolukurátor a především performer představí Dušan Vlk na konci léta za Fuchsem tematicky a energií spřízněná jména.

Gustavo Santaolalla hvězdou festivalu Mladí ladí jazz

redakce 22.07.2024

Santaolalla se ve světě filmu poprvé výrazněji prosadil hudbou k dramatu Zkrocená hora.

Pop Messe za týden

redakce 20.07.2024

Vedle Leftfield, GusGus nebo Kiasmos i s konferencí o urbanismu, dokumenty, architektonickými procházkami a cyklojízdou.

Na Folkových prázdninách Valeria Castro, Sona Jobarteh a další

redakce 15.07.2024

Vůbec poprvé do České republiky přijede zpěvačka Valeria Castro z Kanárských ostrovů, která loni zazářila na veletrhu Womex a získala nominaci na Latin Grammy.

Šramlfest, znojemská alternativa

redakce 12.07.2024

Mezi headlinery letošního ročníku patří v pátek rakouští Shake Stew a francouzští Macadam Crocodile, v sobotu pak holandští Donna Blue a Polynation.

Letní filmová škola zveřejnila denní program

redakce 09.07.2024

V rámci doprovodného programu vystoupí Tata Bojs, Jana Kirschner nebo Divadlo Na zábradlí.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace