Akce

Fource uvádí: girl in red, Nick Cave & the Bad Seeds a L’Impératrice

L’Impératrice
09. 12. 2024 20:00
Roxy, Praha

Znovu v Praze a jako by to bylo poprvé: girl in red s novým albem, Nick Cave & the Bad Seeds s deskou plnou tajemství a premiéra L’Impératrice

I’m Doing It Again Baby! S příhodnějším jménem pro své druhé album snad ani Marie Ulven aka girl in red nemohla přijít. Název prvního singlu Too Much je stejně přímočarý jako název celé nahrávky: „Celý můj život mi říkali, že je mě všude plno, už mě ale nebaví se krotit.“ Uplynulý rok strávila ve studiu, na turné s Taylor Swift a na festivalech, brzy po vydání desky se konečně vydá i na rozsáhlou evropskou tour. Svůj první pražský koncert vyprodala za několik minut, nakonec jsme se ho ale kvůli potížím s hlasivkami, které Marii postihly, nedočkali. Teď už je v nejlepší formě a 23. září to vyjde!

Osmnáct nahrávek a ani náznak únavy. Nick Cave & the Bad Seeds vydají na konci léta strhující i spletité nové album Wild God a pár týdnů poté (17. října) se vrátí do Prahy, aby odehráli jeden ze svých vyhlášených koncertů. Málokdo umí pracovat s publikem jako Nick Cave, málokdo dokáže naživo strhnout jako The Bad Seeds.

„Tahle deska je vážná věc! Dostane vás. Povznese, zasáhne. To na ní miluju,“ říká Cave o novince Wild God, kterou předznamenává titulní singl. „Je složité, ale taky hluboce a radostně nakažlivé,“ dodává o albu, na němž kromě aktuální inkarnace The Bad Seeds spolupracovali i Colin Greenwood (Radiohead) a kytarista Luis Almau. Desetiskladbovou desku tvoří „spletité, prostupující se narativy, přičemž titulní song Wild God je jejich středobodem,“ doplňuje Cave ve svém pravidelném newsletteru The Red Hand Files.


Elegantní a majestátní, L’Impératrice patří k aktuálně nejúspěšnějším francouzským kapelám. Debutovali před šesti lety a od té doby jenom září. Svůj okouzlující šarm servírují i na novém singlu Me Da Igual – rytmům jejich třpytivých kytar a disco groovu je snadné propadnout a protančit celou noc. Vintage syntezátory, podmanivá basová linka a konejšivý zpěv Flore Benguigui – recept, který L’Impératrice zajistil vyprodané světové turné i slot na festivalu Coachella. Vesmírný pop pařížské formace přináší potěšení i osobní příběhy skladatelky a zpěvačky Flore. „Během let v kapele jsem postupně získala sebevědomí psát texty o svých pocitech,” řekla magazínu NME s tím, že se kapela nebojí čelit patriarchální zastydlosti – a činí tak pomocí mimořádně zábavného funku. Do Prahy přijedou L’Impératrice poprvé 9. prosince 2024.

Info

Fource
web

foto © se svolením Fource

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Helmet oslaví ve Futuru třicet let Betty

redakce 26.07.2024

Helmet, alternativní rockeři z New Yorku, jsou ztělesněním syrového rocku a hutných riffů.

Vojdi pokřtí v MeetFactory

redakce 24.07.2024

Prešovská trojice Vojdi se pohybuje na progresivních územích mathrocku, alternativy, indie i jazzu a psychedelického rocku.

Rekreace a Meluzína na dvorku

redakce 22.07.2024

Pětičlenná kapela hledá inspiraci v R&B, funku i folku, svými lehce vážnými až vážně lehkými texty zase zrcadlí duši citlivého člověka a jeho pohled na okolní svět.

Italové Zolle v Café V lese

redakce 21.07.2024

Stefano a Marcello hrají tak trochu stoner, noise, sludge, post, noise a zbytek je sádlo. Pro fanoušky Dÿse.

Bob Dylan v Praze

redakce 19.07.2024

Americký zpěvák a skladatel Bob Dylan se vrací do Prahy, aby potěšil své fanoušky nezapomenutelnými koncerty. Hned třemi.

Poison Ruïn si vezmou Bike Jesus

redakce 18.07.2024

Crust punk inspirovaný oi!, postpunkem a dungeon synthem, s velkým důrazem na melodie a temnou středověkou estetikou, s lyrikou odkazující na anarcho ikonografii.

Jednota a Glory Affairs uvádějí Rắn Cạp Đuôi

redakce 17.07.2024

Rắn Cạp Đuôi je skupina z Ho Či Minova města, která vychází z internetové hyperreality a patří k mimořádně ceněným zástupcům experimentální elektroniky.

Glitterer s Bibione v Underdogs'

redakce 16.07.2024

Sám Glitterer mezi stěžejními vlivy zmiňuje například kapely Lilys, Unrest, Fugazi a Nation of Ulysses, ale i britské 70s a 80s kapely.

Sestry Garcíovy s Tomášem Liškou v Lodžii

Barka Fabiánová 16.07.2024

Ojedinělý koncert sesterského dua s česko-španělskými kořeny za doprovodu předního kontrabasisty proběhne ve Valdštejnské lodžii v Jičíně.

Sport na půdě

redakce 15.07.2024

Kapela Sport z francouzského Lyonu se vrací po pětileté odmlce. Jejich osobitý styl, kde kombinují prvky punku, indie a ema, si našel spoustu fanoušků.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace