Akce

Fource uvádí: Lil Tracy a Brennan Savage, Strawberry Guy, Avi Kaplan

Avi Kaplan (us)
16. 09. 2024 19:30
Roxy, Praha

Fource přivezou do Prahy kultovní emo kovboje Lil Tracyho a Brennana Savage, romantické krajinky Strawberry Guy a hudbu Avi Kaplana, která posílí na duši.

Ať už pod přezdívkou Tracy Minaj, Yung Bruh nebo jako Souljawitch – nikomu se nedaří být na vrcholu alternativního rapu tak dlouho jako Lil Tracymu. Jeden ze zakládajících členů kolektivu Thraxxhouse a GothBoiClique přijede konečně do Prahy. A spolu s ním velmi speciální host Brennan Savage.

Lil Tracy vyrůstal v hudební rodině, jeho otec Ishmael Butler je známý z uznávaného projektu Shabazz Palaces, matka Cheryl Coko Clemons se proslavila v devadesátých letech v R&B formaci SWV. Vyrůstal na Virginia Beach, jeho kariéra vystřelila po přestěhování do Los Angeles, kde začal úzce spolupracovat s Lil Peepem – stačí vzpomenout na jejich kultovní track Awful Things.


Písničkář, který se svou poetikou strefil i do současnosti. Při poslechu Strawberry Guye je snadné ztratit se v myšlenkách, v jeho světě ubíhá čas vlastním, krásným tempem. „Písničky do playlistů útulných kaváren i k jarním procházkám," píšou Fource.

Zpěvák, skladatel a majitel perfektního basového hlasu Avi Kaplan (někdejší hlas Pentatonix) aktuálně chystá EP Feel Alright, které vyjde pod hlavičkou Fantasy Records a spojí moderní sound s klasickými vlivy. Prozatím jsou venku dva songy – intimní, syrová klavírní balada Healing a povznášející Feel Alright postavená na bluesovém riffu. „Po celém světě se děje jedna tragédie za druhou a mě a mnohé to hluboce zasahuje. Jediné, co můžeme jako lidstvo udělat, je uzdravit se a jít vpřed. Tahle písnička je přesně o tom,“ popisuje Kaplan svůj záměr.

Info

Lil Tracy (us) + Brennan Savage (us)
16. 4. 2024 20:00
Fuchs2, Praha
web

Strawberry Guy (uk)
4. 5. 2024 20:00
Café V lese, Praha
web

Avi Kaplan (us)
16. 9. 2024 19:30
Roxy, Praha
web

foto © se svolením Fource

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Joan As Police Woman poprvé v Praze

redakce 27.07.2024

Joan As Police Woman nejvíce inspirují hudební počiny Sonic Youth a Bad Brains.

Helmet oslaví ve Futuru třicet let Betty

redakce 26.07.2024

Helmet, alternativní rockeři z New Yorku, jsou ztělesněním syrového rocku a hutných riffů.

Vojdi pokřtí v MeetFactory

redakce 24.07.2024

Prešovská trojice Vojdi se pohybuje na progresivních územích mathrocku, alternativy, indie i jazzu a psychedelického rocku.

Rekreace a Meluzína na dvorku

redakce 22.07.2024

Pětičlenná kapela hledá inspiraci v R&B, funku i folku, svými lehce vážnými až vážně lehkými texty zase zrcadlí duši citlivého člověka a jeho pohled na okolní svět.

Italové Zolle v Café V lese

redakce 21.07.2024

Stefano a Marcello hrají tak trochu stoner, noise, sludge, post, noise a zbytek je sádlo. Pro fanoušky Dÿse.

Bob Dylan v Praze

redakce 19.07.2024

Americký zpěvák a skladatel Bob Dylan se vrací do Prahy, aby potěšil své fanoušky nezapomenutelnými koncerty. Hned třemi.

Poison Ruïn si vezmou Bike Jesus

redakce 18.07.2024

Crust punk inspirovaný oi!, postpunkem a dungeon synthem, s velkým důrazem na melodie a temnou středověkou estetikou, s lyrikou odkazující na anarcho ikonografii.

Jednota a Glory Affairs uvádějí Rắn Cạp Đuôi

redakce 17.07.2024

Rắn Cạp Đuôi je skupina z Ho Či Minova města, která vychází z internetové hyperreality a patří k mimořádně ceněným zástupcům experimentální elektroniky.

Glitterer s Bibione v Underdogs'

redakce 16.07.2024

Sám Glitterer mezi stěžejními vlivy zmiňuje například kapely Lilys, Unrest, Fugazi a Nation of Ulysses, ale i britské 70s a 80s kapely.

Sestry Garcíovy s Tomášem Liškou v Lodžii

Barka Fabiánová 16.07.2024

Ojedinělý koncert sesterského dua s česko-španělskými kořeny za doprovodu předního kontrabasisty proběhne ve Valdštejnské lodžii v Jičíně.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace