Akce

The Valentines vypouští další singl

The Valentines + Annabelle
12. 04. 2024 19:30
Café V lese, Praha

Veselé písničky o smutných věcech. Kytary, synťáky a mix indie popu, indie rocku, 80s zvuků a moderního popu v jednom balení z Hradce Králové. To je kapela The Valentines, která měsíc před vydáním debutového alba představuje další ochutnávku v podobě singlu Retry.

Jaké by to bylo, kdybychom mohli zmáčknout jedno tlačítko, vrátit se zpátky v čase a udělat naše kroky jinak a lépe? Nad tím v novém indie-popovém singlu Retry uvažuje trojice z The Valentines. Stejně jako předešlé singly z připravovaného alba se i tento zabývá tématem existenciálních myšlenek a duševního zdraví. S textem kontrastuje vesele znějící melodie. K singlu vychází také videoklip, jehož režie se tentokrát ujal Tom Tejkl z kapely Hopes. Ten mimo jiné točil videoklipy kapelám jako Skywalker nebo hradeckým Glad for Today.


The Valentines spolu hrají od roku 2017. Výrazněji však o sobě dali vědět výhrou v soutěži Startér Radia Wave v roce 2019. Následovala účast v národním kole Eurovision Song Contest 2022. V posledních letech se představili na předních českých festivalech jako je Rock for People, United Islands of Prague nebo filmovém festivalu v Karlových Varech. Kapela také nedávno oznámila datum vydání debutového albu, které nese název You All Look Beautiful When You Dance, na které se fanoušci mohou těšit hned začátkem dubna. Bezprostředně poté budou mít možnost poslechnout si album také live - během křtů v Praze, Brně a Hradci Králové.

vstupní prohlídka kapely zde

Info

The Valentines
web kapely

Živě:
09. 04. 2024 Kabinet múz, Brno
12. 04. 2024 Café V lese, Praha
27. 04. 2024 Pavija’n klub, Hradec Králové

foto © Kateřina Fialová

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Helmet oslaví ve Futuru třicet let Betty

redakce 26.07.2024

Helmet, alternativní rockeři z New Yorku, jsou ztělesněním syrového rocku a hutných riffů.

Vojdi pokřtí v MeetFactory

redakce 24.07.2024

Prešovská trojice Vojdi se pohybuje na progresivních územích mathrocku, alternativy, indie i jazzu a psychedelického rocku.

Rekreace a Meluzína na dvorku

redakce 22.07.2024

Pětičlenná kapela hledá inspiraci v R&B, funku i folku, svými lehce vážnými až vážně lehkými texty zase zrcadlí duši citlivého člověka a jeho pohled na okolní svět.

Italové Zolle v Café V lese

redakce 21.07.2024

Stefano a Marcello hrají tak trochu stoner, noise, sludge, post, noise a zbytek je sádlo. Pro fanoušky Dÿse.

Bob Dylan v Praze

redakce 19.07.2024

Americký zpěvák a skladatel Bob Dylan se vrací do Prahy, aby potěšil své fanoušky nezapomenutelnými koncerty. Hned třemi.

Poison Ruïn si vezmou Bike Jesus

redakce 18.07.2024

Crust punk inspirovaný oi!, postpunkem a dungeon synthem, s velkým důrazem na melodie a temnou středověkou estetikou, s lyrikou odkazující na anarcho ikonografii.

Jednota a Glory Affairs uvádějí Rắn Cạp Đuôi

redakce 17.07.2024

Rắn Cạp Đuôi je skupina z Ho Či Minova města, která vychází z internetové hyperreality a patří k mimořádně ceněným zástupcům experimentální elektroniky.

Glitterer s Bibione v Underdogs'

redakce 16.07.2024

Sám Glitterer mezi stěžejními vlivy zmiňuje například kapely Lilys, Unrest, Fugazi a Nation of Ulysses, ale i britské 70s a 80s kapely.

Sestry Garcíovy s Tomášem Liškou v Lodžii

Barka Fabiánová 16.07.2024

Ojedinělý koncert sesterského dua s česko-španělskými kořeny za doprovodu předního kontrabasisty proběhne ve Valdštejnské lodžii v Jičíně.

Sport na půdě

redakce 15.07.2024

Kapela Sport z francouzského Lyonu se vrací po pětileté odmlce. Jejich osobitý styl, kde kombinují prvky punku, indie a ema, si našel spoustu fanoušků.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace