Akce

Duben v Bike_Jesus

HIDE (USA) ✚ Gertie Adelaido (CZ)
18. 04. 2024 20:00
Fuchs2, Praha

Eklekticismus ve jménu „low bass“, alternativní elektronika, tajný vesmír Olivera Torra a autentická osa Praha - Kyjev - Varšava. Určující vzorek současné americké scény: sociálně-politická hluková stěna The Hide a další reinkarnace hudebníka Justina Pearsona. Duben v Bike_Jesus.

Po únorovém pilotu eventu Deliciosa, na kterou přijala pozvání legenda jménem Kangding Ray, přicházíme první dubnový pátek (5. 4.) s druhou epizodou. Tentokrát přijde basovější a eklektičtější edice - holandská dvojice French II a Bastian Benjamin. V minulém roce dali tito dva producenti po několika sólových projektech své síly dohromady a výsledkem je energií a perkusemi přetékající album End of Line (Nerve Collect, 2023) s jasnými prvky UK bass ale zároveň s hlubokým přesahem do alternativní elektroniky. Ať už nás v Bike Jesus překvapí čímkoliv, fokus je jasný: hluboká basa, energetické perkuse a organické melodie. Součástí supportu bude tentokrát New Magic Media, DJka a spisovatelka hostující se sérií Wenom na Radiu Punctum a od roku 2021 též rezidentní DJ klubu Fuchs2. Ve svých setech hravě kombinuje zvuk oldschool free-party se současnou Bass music. Line-up uzavírá rezident Bike Jesusu Freddie Hudson aka FFFHHH, který se zasloužil o projekty Lunchmeat, Noisekitchen, Reach, Transmission for Palestine a další.

Glazmo představuje cosi jako fiktivní, post-apokalyptický svět hudebníka, umělce a residenta klubu Olivera Torra, ve kterém jsou komoditou místo peněz zvukové soubory (a proto je v něm prý zakázáno nahrávání jakýchkoli audio stop). To ovšem neznamená, že se v něm nenajdou individua, která se vytváření zvuku ilegálně věnují. Glazmo je ale také aktuální série akcí kurátorovaná zmíněným umělcem, která nabízí šanci nahlédnout skrze pečlivý výběr experimentálních hudebníků do nového světa. Jedním z hlavních aktů večera (11. 4.) bude Spencer Clark, který kromě svého současného pseudonymu Monopoly Child Star Searchers stál za projekty jako Black Joker nebo Vodka Soap a hlavně The Skaters, s nímž se ve své době stal jedním z hlavních aktérů americké noise scény.


Elektronické duo HIDE z Chicaga přijíždí (15. 4.) po téměř roce opět na pražskou Štvanici se znepokojující reflexí společnosti, mezigeneračních traumat a bezvýchodnosti západní civilizace. Jako jejich support se představí Gertie Adelaido. Koncert kapel Deaf Club, Fuck Money a Decultivate (25. 4.) nenechá jedno triko suché.

Poslední dubnový víkend (27. 4.) proběhne pod hlavičkou intermediálního ukrajinského eventu Motsion, tentokrát ve spojení s polsko-ukrajinským kolektivem Natur. Za Natur vystoupí DJka a producentka shjva se svým zvukem na hranici jungle a trance, Volodymyr Gnatenko, který si pro akci připravil jedinečný taneční live-set a Samogulov, který stojí za labelem Natur. Za Motsion zahrají AXT a Andriy K., jeho zakladatelé a dnes již etablované duo, jehož síla je v moderní break beat music a nakonec Malachi Constant, dramaturg klubu Bike Jesus a zakladatel hudebního labelu Samet, jehož hudební výstup by se dal nejlépe označit jako psy-bass.

Info

Fuchs2
web klubu

foto © se svolením Fuchs2

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Helmet oslaví ve Futuru třicet let Betty

redakce 26.07.2024

Helmet, alternativní rockeři z New Yorku, jsou ztělesněním syrového rocku a hutných riffů.

Vojdi pokřtí v MeetFactory

redakce 24.07.2024

Prešovská trojice Vojdi se pohybuje na progresivních územích mathrocku, alternativy, indie i jazzu a psychedelického rocku.

Rekreace a Meluzína na dvorku

redakce 22.07.2024

Pětičlenná kapela hledá inspiraci v R&B, funku i folku, svými lehce vážnými až vážně lehkými texty zase zrcadlí duši citlivého člověka a jeho pohled na okolní svět.

Italové Zolle v Café V lese

redakce 21.07.2024

Stefano a Marcello hrají tak trochu stoner, noise, sludge, post, noise a zbytek je sádlo. Pro fanoušky Dÿse.

Bob Dylan v Praze

redakce 19.07.2024

Americký zpěvák a skladatel Bob Dylan se vrací do Prahy, aby potěšil své fanoušky nezapomenutelnými koncerty. Hned třemi.

Poison Ruïn si vezmou Bike Jesus

redakce 18.07.2024

Crust punk inspirovaný oi!, postpunkem a dungeon synthem, s velkým důrazem na melodie a temnou středověkou estetikou, s lyrikou odkazující na anarcho ikonografii.

Jednota a Glory Affairs uvádějí Rắn Cạp Đuôi

redakce 17.07.2024

Rắn Cạp Đuôi je skupina z Ho Či Minova města, která vychází z internetové hyperreality a patří k mimořádně ceněným zástupcům experimentální elektroniky.

Glitterer s Bibione v Underdogs'

redakce 16.07.2024

Sám Glitterer mezi stěžejními vlivy zmiňuje například kapely Lilys, Unrest, Fugazi a Nation of Ulysses, ale i britské 70s a 80s kapely.

Sestry Garcíovy s Tomášem Liškou v Lodžii

Barka Fabiánová 16.07.2024

Ojedinělý koncert sesterského dua s česko-španělskými kořeny za doprovodu předního kontrabasisty proběhne ve Valdštejnské lodžii v Jičíně.

Sport na půdě

redakce 15.07.2024

Kapela Sport z francouzského Lyonu se vrací po pětileté odmlce. Jejich osobitý styl, kde kombinují prvky punku, indie a ema, si našel spoustu fanoušků.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace