Články / Rozhovory

Douška vydavatelská: Magick Disk Musick

Douška vydavatelská: Magick Disk Musick

redakce | Články / Rozhovory | 16.04.2018

Nová série vydavatelských okének pokračuje s Berrym a jeho podnikem Magick Disk Musick. Ten představuje coby online shop největší nabídku českých gramodesek u nás, coby label se baví výhradně vinyly, samozřejmě. "Od roku 2008 vydáváme různobarevné vinyly v různých formátech, sběratelské gramoedice se zaměřením na domácí scénu." Klip, překvápko a zamyšlení, tři v jednom.

CO NOVÉHO
Pořád LP Insanie Na počátku byl spam, které jsme vybavili na červeném vinylu, sprejerskými šablonami, bonusovou skladbou a dalšími přidanými hodnotami, kterými se snažíme vinylové edice ozvláštňovat. Kapela teď přišla s aktuálním klipem Ať kypí žluč, doporučujeme.

CO CHYSTÁME
Chystáme historicky první split LP, což je po deseti letech nejvyšší čas. Bude hodně alternativní a tvrdé a striktně limitované. Dvě kapely, které na klasickém lisovaném vinylu dosud nevyšly. Další podrobnosti a jména zatím nechceme odhalit, abychom to nezakřikli.

CO VIDÍM A SLYŠÍM JINDE
Nebo co pozoruju? Třeba že všech těch historických reedicí už bylo tolik, že dává smysl dělat nový věci. Ovšem je třeba opatrně a obezřetně. Tuzemská scéna se ocitla ve fázi, kdy kdysi aktivní, přirozeně fungující vydavatelé nyní – na pomyslném vrcholu vinylového boomu – prakticky stagnují nebo výrazně zpomalili. Jsme svědky krajní přesycenosti polyvinylchloridem. Dnes je k dispozici skoro všechno a téměř všude, vyrojily se tisíce e-shopů a pomalu už není, čím se odlišit. Kouzlo se postupně vytrácí s tunama a tunama denně chrleného zboží, které není nikdo schopný sledovat, rozlišovat, natož pak pravidelně nakupovat.

Info

Magick Disk Musick
web vydavatelství

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Maxl Walmsley-Pledl (Klangphonics): Sociální sítě jsou požehnání i prokletí

Filip Peloušek 10.07.2024

S kytaristou a hlasem Klangphonics Maxlem jsme se bavili o sociálních sítích, hře na alpský roh nebo o hraní na parkovišti.

Mike Kerr (Royal Blood): Že potřebujeme alkohol, abysme byli kreativní, je největší lež

Kristina Kratochvilová 09.07.2024

S frontmanem Mikem Kerrem z britského rockového dua jsme si před čtvrtečním koncertem popovídali o jeho hudebních začátcích, o boji s impostor syndromem, o cestě ke střízlivosti a tipy na…

Malcuth & Facutum: Jít tou těžší cestou

Viktor Hanačík 07.07.2024

Na konci minulého roku jim vyšlo album Alter, a to na americkém labelu Vale, s mezinárodními hosty i ohlasy. Rozhovor.

Prouza: Demo 1994 je kompletní Hampelovina

Štěpán Bolf (A.M.180) 27.06.2024

Na jedné z populárních streamovacích platforem se zničehonic objevilo demo třetí, nedokončené a nepojmenované desky Prouzy. Jak se to stalo a co bude dál? Rozhovor.

Anthony Béard, Benoît Lecomte (Ni): Hledání svatého riffu

Dominik Polívka 26.06.2024

Jejich hudba je útočná, podvratná, ale i náladová a poutavá. Nadsázka a hravost v surrealisticky progresivním běsnění není pouze prvoplánovým pozlátkem. Rozhovor, Pohoda.

Julien Racine: Hudba vzniká skoro vždycky v izolaci / Music is created almost always in isolation

Filip Hastík 24.06.2024

V rozhovoru probíráme pozadí vzniku aktuální desky a Julienovy práce obecně, vztah k Česku a také bohaté budoucí plány producenta současné experimentální elektroniky.

Petra Hradilová (Czech Music Crossroads): Pro mě to není jen práce

Mariia Smirnova 18.06.2024

To nejlepší ze světa world music, jazzu a alternativy můžete nasávat už za pár dnů v ostravském domě kultury Poklad a na koncertech pod širým nebem na Alšově náměstí. Rozhovor.

Marin Lalić (Bear Stone): Všetko je veľmi uvoľnené a bez stresu

Lucia Banáková 11.06.2024

Chorvátsky prírodný i festivalový unikát pre priaznivcov stoner a psychedelického rocku. Interview.

Pořadatelská: Tomáš Vobořil (Marienbad Film Festival)

Viktor Palák 07.06.2024

Co čekat od letošního ročníku již zavedené přehlídky v Mariánských Lázních? Svůj ideální festivalový den – a mnohem víc – vykresluje programový ředitel festivalu.

Randy Armstrong (Red): Plán B neexistuje

Dan Sywala 06.06.2024

Od té doby vydali dalších sedm alb, neměli žádné velké excesy, i když se jim nevyhnuly ani hodně mizerné dny, včetně jednoho pražského. Rozhovor.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace