Články / Sloupky/Blogy

Sharpe 2019: Fanfáry à la Full Moon

Sharpe 2019: Fanfáry à la Full Moon

redakce | Články / Sloupky/Blogy | 28.04.2019

Jedeme domů a do Bratislavy posíláme po roce znovu fanfáry a ovace. Sharpe podruhé a dost možná ještě lépe, hned několik scén navíc a spousta dalších novinek, všechno více méně funkční a k užitku věci. Dva náramně intenzivní dny budeme vstřebávat ještě dlouho, obsáhlý report čekejte v květnovém Full Moonu, tady zatím první dojmy a nejhlubší zářezy.

DAVID ČAJČÍK
Katarzia & Pjoni
Scalping
The Sweet Release of Death
Sisa Féher & Vladko Mikláš
Giungla

Katarzia s Pjonim se na Sharpu představili hned dvakrát, jednak v rámci spektakulárního pásma Ostrov hudby live a pak také se svou Antigonou. Vyprodaný open air a aplaus domácího publika. Dojemné.

MÁRIA KARĽAKOVÁ
Scalping
Ptakh Jung & VJ Reinish
Shallov
Ondrej Zajac
FVLCRVM live

Angažmá britských Scalping byl podle pořadatelů jeden velký risk, v době, kdy skupinu podepsali, měla venku jednu písničku a odehrané dva koncerty. Vyplatilo se, rozdivočelá čtyřka z Bristolu se stala jedním z hitů druhého ročníku.

VÁCLAV KLÍMA (Heartnoize)
JAAA!
Shallov
Scalping
Detekm
Trupa Trupa

Poláci opět zasahují, vedle suverénních Trupa Trupa zaujalá i trojice z městečka Sadki. Jejich sofistikovaná elektro psychedelie se skvělým zpěvem bavila náramně.

MICHAL PAŘÍZEK
The Sweet Release of Death
Katarzia & Pjoni
JAAA!
Koala Voice
Ostrov hudby live
+ Ornamental or Mental panel

Rána do vazu a uši bolí ještě teď. Rotterdamská trojice The Sweet Release of Death tzv. zabila, určitě jeden z nejlepších koncertů ročníku. Suverénní noise rock se světlými, křehce popovými okamžiky a fantastickou kytarou.

FRANTIŠKA TRANOVÁ (Žižkovská noc)
Katarzia & Pjoni
Our Stories na střeše
JAAA!
Scalping
Ostrov hudby live

Produkční majstrštyk podruhé - v sobotu odpoledne se na venkovním pódiu vystřídalo všech čtrnáct skupin a interpretů, kteří se objevili na třetím pokračování kompilace Ostrov hudby. Každý z nich odehrál pouze jednu písničku. Neotřelé a sympatické. Stejně jako celý festival.

Info

Sharpe Music Festival
26. – 27. 4. 2019
Nová Cvernovka, Bratislava, Slovensko
fb událost

foto (c) Ondrej Irša

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #135: Post Vintage

Michal Pařízek 26.07.2024

Všechno dobré, něco výjimečné, vytržení s sebou přinesla Aunty Rayzor a vyloženě roztomilí Irreversible Entanglements. Zejména Camae Ayewa, která se chtěla boxovat.

Preview: Letní filmová škola 2024 (Dielmanová, Fellini, Lynch a další)

Štěpán Nezbeda 18.07.2024

Jelikož nejpohodovější filmová přehlídka letos přinese víc promítacích sálů a projekcí, může se hodit pár tipů na snímky.

Pohoda 2024: Poryvy, tma a naděje

Michal Pařízek 14.07.2024

Tento text nemá být obhajobou ani reportáží, berte ho jako pokus o zprostředkování zážitků z určitého místa v areálu. A pokus mírnit rázná hodnocení a zbrklé analýzy.

Šejkr #134: Kdo je kdo?

Michal Pařízek 12.07.2024

Rozhovor s Libuší Jarcovjákovou pro mě byl jedním ze zásadních zážitků prvního pandemického období, dělali jsme ho někdy na jaře, v době, kdy už začínalo být trochu hezky, ale ulice…

Hadí sykot (z Varů): V hudbě život. A smrt.

Veronika Havlová 07.07.2024

Nicméně od té doby hudební a obzvlášť koncertní snímky ve Varech vyhledávám, obzvlášť pokud se promítají ve Velkém sále.

Hadí sykot (z Varů): Křik perličky a jiné holčičí hysterie

Veronika Havlová 04.07.2024

Scéna, v níž se devět tetiček snaží umlčet dvojici mladých žen tím, že jim ritualizovaným sborovým zpěvem vyjadřují bezmeznou účast a lásku, je zatím jedna z nejmrazivějších, které jsem tu…

Hadí sykot (z Varů): Kdo jsme my?

Veronika Havlová 02.07.2024

Ta samozřejmost, s níž mě zařadil do skupiny “my”, a předpoklad, že přece logicky musím chodit na filmy s LGBTQ+ tematikou, když jsem sama jedno z písmen, mě trochu zarazila.

Hadí sykot (z Varů): Konec světa v hotelu Thermal

Veronika Havlová 30.06.2024

Tehdejší hvězdou byl Robert DeNiro, který při vstupu do sálu při pohledu na shromážděný dav rezignovaně vydechl: “Oh, Jesus…”

Šejkr #133: „What you fear to hear from my mouth?“

Michal Pařízek 28.06.2024

O to smutnější bylo číst text Josefa Chuchmy, který se do určité části domácí kulturní publicistiky opřel neurvale i jalově zároveň.

Preview: MFF Karlovy Vary 2024 (Machoninovi, chodecký film a Escobarův hroch)

Filip Hastík, Veronika Havlová, Štěpán Nezbeda 20.06.2024

Z letošní nabídky vybíráme dvanáct tipů napříč sekcemi, Janžurku mezi nimi nenajdete – ta bude kolem druhé odpolední u Puppu.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace