Akce

Lunchmeat Festival začíná

Lunchmeat Festival 2023
25. 09. 2023 20:00 - 01. 10.
, Praha

V pondělí 25. září začíná v Praze Lunchmeat Festival. Každoroční mezinárodní událost věnovaná progresivní elektronické hudbě a umění nových médií. Její pětidenní program znovu slibuje progresivní eventy ve čtyřech lokacích po celé Praze. Od 25. do 30. září se na nich objeví přes padesát umělců z celého světa i talentovaných nováčků.

Line-up čtrnáctého ročníku nabídne premiérové uvedení nového materiálu od význačných českých a slovenských hudebníků jako jsou Petra Hermanová, Martyyna, Koruth, Oliver Torr a Axonbody, DOOM´D (Trauma a oxoo), ale i vystoupení současných umělců, kteří hýbou světovou scénou. Mezi nimi jsou Evian Christ, Minor Science, Marina Herlop, Hyd nebo Pinch. Letošní ročník odloupává status quo tradičního festivalového programu a všechny interpret přináší jako rovné. Žádní headlineři, žádní předskokani. Pro pořadatele to je způsob, jak pracovat na udržitelnosti lokální komunity a dát prostor novým jménům, které dělají festival unikátním v celosvětovém měřítku.


V pondělí 25. září začíná program festivalu v CAMPu, kde se představí díla připravená speciálně pro místní obří plátno o rozměrech 20 x 4 metry. Ve středu se festival přesune do Divadla Archa, které bude hostit legendární 3D performanci Hakanaï využívající modelování na základě fyzického pohybu. Stejný den bude klub Ankali hostit taneční party, na níž se – mimo jiných – představí bela, korejské hudebnictvo ovlivněné lidovou hudbou i klubovou kulturou a také Sarkawt Hamad, DJ z amsterdamské undergroundové scény.

Betonové podzemí pražské perly funkcionalismu – Veletržního paláce Národní galerie je místem, kde festival vyvrcholí během prodlouženého víkendu. Na státní svátek 28. září zde vystoupí s DJ setem zakladatel labelu PAN Bill Kouligas a Marina Herlop představí svoji mimozemskou vokální akrobacii. Páteční lineup nabídne audiovizuální hostinu v podobě Aelcrush, kolaborace mezi Sin Malditou a Leiem a také konfrontační a myslohýbající AV Void od dvojice Slikback a Weirdcore. V sobotu vystoupí Oceanic, Space Drum Meditation a Voices from the Lake a ve světové premiéře se představí dílo Weaving Fields, kolaborace mezi hudebnicí SØS Gunver Ryberg a 3D animátorkou Sybil Montet, která patří mezi projekty jejichž vznik je každoročně iniciován Lunchmeat Festivalem. Sobotní večer také nabídne open air večírek před Veletržním palácem s DJským překvapením. Tato část programu je bez vstupného.

Kromě audiovizuálních performancí a koncertů také Lunchmeat Festival hostí dvoudenní Symposium na téma digitálního umění. Jeho součástí bude třeba workshop hudební žurnalistiky, a nebo přednáška Dimitriho Hegemanna, zakladatele legendárního berlínského klubu Tresor. Návštěvníci si také mohou vyzkoušet modulární syntezátory Bastl Instruments. I tato část programu je zdarma.

více o festivalu zde

Info

Lunchmeat Festival 2023
25.–⁠30. 9. 2023
Praha
web festivalu

foto © Emil Hornstrup Jakobsen

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Metronome Prague 2024 a rapová scéna

redakce 28.04.2024

Na letošním ročníku se tak objeví například James Cole & live band, veterán a stálice českého rapu, Annet X a NobodyListen, Rohony nebo Redzed.

Festival Muziq na Letním parketu

redakce 26.04.2024

Cílem je setkání přátel a milovníků hudby, zvýšení povědomí o nových, mladých, progresivních kapelách a zajímavých projektech domácí hudební scény.

United Islands of Prague otevírá pražskou festivalovou sezónu

redakce 23.04.2024

Mimo tuzemské scény se představí například umělci z Francie, Španělska, Portugalska, Německa, Slovinska, Dánska, Irska, Švédska nebo z Faerských ostrovů.

Kamasi Washington představí na JazzFestBrno nové album

redakce 22.04.2024

Washington opakovaně nahrával například pro rapera Snoop Dogga či producenta Flying Lotus.

Regiony: Chvění. Tekutost. Rovnováha.

redakce 22.04.2024

Festivalem každoročně ožívá celé město a bývá proto přirovnáván k divadelnímu festivalu v Avignonu nebo filmovým Karlovým Varům.

Blues Aperitiv odsoutěžen

redakce 21.04.2024

Přes těžké rozhodování mezi vyrovnanými účastníky nakonec porota rozhodla o vítězství polské kapely Robert Kordylewski Trio.

Program festivalu Boskovice je kompletní

redakce 19.04.2024

Nechybí na něm zaběhlá jména české a slovenské alternativní hudební scény, ani nadějní nováčci. Bohaté zastoupení mají v programu i divadla, filmy, výstavy, přednášky a workshopy.

Hudba je taky věda, říká hudební program festivalu AFO

redakce 18.04.2024

Zvuk současnosti i budoucnosti, noci na tanečním parketě a nové objevy. Jako každý rok i letos překračuje program Music is Science festivalu Academia Film Olomouc hranice žánrů.

A Day of Sound v kutnohorské GASK

redakce 18.04.2024

Na hudebním festivalu A Day of Sound vystoupí Monty Adkins, Alessandro Bosetti nebo Sisa Fehér.

The Dillinger Escape Plan na Brutal Assault

redakce 18.04.2024

TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace