Články / Rozhovory

Douška vydavatelská: Agrose

Douška vydavatelská: Agrose

redakce | Články / Rozhovory | 02.03.2021

Dvě nahrávky během dvou měsíců, to je slušný start na nový label. A to tím spíš, že přináší zcela nová jména i neoposlouchané žánrové hybridy. Na webu už jsme psali o debutu Grotesq i EP Ellie Dandelion a vyhlížíme další novinky, o kterých Agrose informují hlavně na svém Instagramu. Co jsme z nich dostali? Labelovým zázemím nás v rychlosti provedl Matěj Brož.

Co nového
Nové je u nás zatím úplně vše. V lednu jsme vydali debutové album producenta Grotesq a v únoru EP Vivid zpěvačky Ellie Dandelion. Proces tvorby byl u obou absolutně odlišný, pro nás všechny jsou tyto záležitosti nové a teprve hledáme ideální cestu k nejlepšímu výsledku. Karolína s Kryštofem vytvořili krátký film Ghosting, který je ke zhlédnutí na našem YouTube a Instagramu.

Co chystáme
Mám zprávy, že Grotesq pracuje na nových věcech. Naše spolupráce většinou funguje tak, že mi pošle materiál na čtyři alba a teprve poté formujeme koncept. Ellie Dandelion do konce roku vydá debutové album. S těmito interprety pracujeme na podobě budoucí live performance a audiovizuálních materiálech. Dále chystáme release dvou dalších interpretů, jejichž jména si zatím necháme pro sebe. Makáme taky na webu a e-shopu, na kterém určitě nebudou pouze trička s logem.

Co vidím a slyším jinde
Všichni v Agrose máme absolutně jiný hudební vkus. Já aktuálně nejvíce poslouchám ambientní záznamy přírodních kompozicí. Pokud mám vyzdvihnout aktivity určité skupiny lidí, zmíním label Weltschmerzen. Tvorbu Dominika a Matúše sleduji delší dobu a stále mě nepřestává bavit. Do toho projíždím Bandcamp a Soundcloud a hledám multitalentované budoucí členy Agrose.

Info

Agrose
Instagram

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Maxl Walmsley-Pledl (Klangphonics): Sociální sítě jsou požehnání i prokletí

Filip Peloušek 10.07.2024

S kytaristou a hlasem Klangphonics Maxlem jsme se bavili o sociálních sítích, hře na alpský roh nebo o hraní na parkovišti.

Mike Kerr (Royal Blood): Že potřebujeme alkohol, abysme byli kreativní, je největší lež

Kristina Kratochvilová 09.07.2024

S frontmanem Mikem Kerrem z britského rockového dua jsme si před čtvrtečním koncertem popovídali o jeho hudebních začátcích, o boji s impostor syndromem, o cestě ke střízlivosti a tipy na…

Malcuth & Facutum: Jít tou těžší cestou

Viktor Hanačík 07.07.2024

Na konci minulého roku jim vyšlo album Alter, a to na americkém labelu Vale, s mezinárodními hosty i ohlasy. Rozhovor.

Prouza: Demo 1994 je kompletní Hampelovina

Štěpán Bolf (A.M.180) 27.06.2024

Na jedné z populárních streamovacích platforem se zničehonic objevilo demo třetí, nedokončené a nepojmenované desky Prouzy. Jak se to stalo a co bude dál? Rozhovor.

Anthony Béard, Benoît Lecomte (Ni): Hledání svatého riffu

Dominik Polívka 26.06.2024

Jejich hudba je útočná, podvratná, ale i náladová a poutavá. Nadsázka a hravost v surrealisticky progresivním běsnění není pouze prvoplánovým pozlátkem. Rozhovor, Pohoda.

Julien Racine: Hudba vzniká skoro vždycky v izolaci / Music is created almost always in isolation

Filip Hastík 24.06.2024

V rozhovoru probíráme pozadí vzniku aktuální desky a Julienovy práce obecně, vztah k Česku a také bohaté budoucí plány producenta současné experimentální elektroniky.

Petra Hradilová (Czech Music Crossroads): Pro mě to není jen práce

Mariia Smirnova 18.06.2024

To nejlepší ze světa world music, jazzu a alternativy můžete nasávat už za pár dnů v ostravském domě kultury Poklad a na koncertech pod širým nebem na Alšově náměstí. Rozhovor.

Marin Lalić (Bear Stone): Všetko je veľmi uvoľnené a bez stresu

Lucia Banáková 11.06.2024

Chorvátsky prírodný i festivalový unikát pre priaznivcov stoner a psychedelického rocku. Interview.

Pořadatelská: Tomáš Vobořil (Marienbad Film Festival)

Viktor Palák 07.06.2024

Co čekat od letošního ročníku již zavedené přehlídky v Mariánských Lázních? Svůj ideální festivalový den – a mnohem víc – vykresluje programový ředitel festivalu.

Randy Armstrong (Red): Plán B neexistuje

Dan Sywala 06.06.2024

Od té doby vydali dalších sedm alb, neměli žádné velké excesy, i když se jim nevyhnuly ani hodně mizerné dny, včetně jednoho pražského. Rozhovor.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace