Články / Rozhovory

Douška vydavatelská: Indies Scope

Douška vydavatelská: Indies Scope

redakce | Články / Rozhovory | 26.10.2020

První vydanou deskou pod štítkem Indies byli Meat-House Chicago I.R.A., od té doby uplynulo třicet let a své kulatiny letos hudební vydavatelství Indies Scope oslavilo v únoru. Snaží se podporovat především menšinové žánry a domácí umělce a v katalogu mají dnes téměř tři stovky titulů. Ačkoliv jim opatření ztěžují pozici a museli dokonce uzavřít brněnskou prodejnu, stále chystají řadu novinek. Majitel Milan Páleš nám prozradil, na co se těší i co nového objevil.

Co nového
Všichni zažíváme naprosto nečekaný rok, který protnul život každého z nás, a hudební sektor patří k nejpostiženějším v nastalé situaci. V labelu se snažíme dělat práci tak, jak jsme si naplánovali, a přes všechny překážky vydávat alba tak, jak jsme chtěli. Nedávno jsme vydali skvělé nahrávky Cermaquea, Budoáru staré dámy a Jana Fice. Tohle je těžká doba pro každého muzikanta a tak kvitujeme, že se daří alespoň trochu stmelovat českou hudební scénu a vznikla Česká obec hudební.

Co chystáme
Do konce roku nás čeká ještě pět řadových alb (Tara Fuki, Květy, Krajina Ró, Marián Friedl, Band of Heysek) a opět jedna retrospektivní kolekce. Po Oldřichu Janotovi a Jakubu Nohovi se nyní věnujeme další písničkářské legendě - vydání osmi alb v jedné kolekci se dočká Karel Vepřek. Jeho písně nejsou tak známé, ale o to více překvapí svojí melodičností a skvělými texty. Také chceme všem milovníkům vinylů nabídnout možnost předobjednávky LP Hyjé! od kapely Traband. Po LP Jananas a LP Poletíme to bude již třetí titul v edici vinyl na přání.

Co vidím a slyším jinde
Asi jako každý jsem si poslechl nové Idles, jejich koncert na loňském festivalu Sziget byl ohromný nášup a pekelná jízda. Mile nás v Indies Scope překvapilo nové album Pavola Hammela – Srdce bez anjela, jeho nejlepší porevoluční deska. Výborné je i nová deska švédských Blues Pills – Holy Moly!.

Info

Indies Scope
web vydavatelství

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Maxl Walmsley-Pledl (Klangphonics): Sociální sítě jsou požehnání i prokletí

Filip Peloušek 10.07.2024

S kytaristou a hlasem Klangphonics Maxlem jsme se bavili o sociálních sítích, hře na alpský roh nebo o hraní na parkovišti.

Mike Kerr (Royal Blood): Že potřebujeme alkohol, abysme byli kreativní, je největší lež

Kristina Kratochvilová 09.07.2024

S frontmanem Mikem Kerrem z britského rockového dua jsme si před čtvrtečním koncertem popovídali o jeho hudebních začátcích, o boji s impostor syndromem, o cestě ke střízlivosti a tipy na…

Malcuth & Facutum: Jít tou těžší cestou

Viktor Hanačík 07.07.2024

Na konci minulého roku jim vyšlo album Alter, a to na americkém labelu Vale, s mezinárodními hosty i ohlasy. Rozhovor.

Prouza: Demo 1994 je kompletní Hampelovina

Štěpán Bolf (A.M.180) 27.06.2024

Na jedné z populárních streamovacích platforem se zničehonic objevilo demo třetí, nedokončené a nepojmenované desky Prouzy. Jak se to stalo a co bude dál? Rozhovor.

Anthony Béard, Benoît Lecomte (Ni): Hledání svatého riffu

Dominik Polívka 26.06.2024

Jejich hudba je útočná, podvratná, ale i náladová a poutavá. Nadsázka a hravost v surrealisticky progresivním běsnění není pouze prvoplánovým pozlátkem. Rozhovor, Pohoda.

Julien Racine: Hudba vzniká skoro vždycky v izolaci / Music is created almost always in isolation

Filip Hastík 24.06.2024

V rozhovoru probíráme pozadí vzniku aktuální desky a Julienovy práce obecně, vztah k Česku a také bohaté budoucí plány producenta současné experimentální elektroniky.

Petra Hradilová (Czech Music Crossroads): Pro mě to není jen práce

Mariia Smirnova 18.06.2024

To nejlepší ze světa world music, jazzu a alternativy můžete nasávat už za pár dnů v ostravském domě kultury Poklad a na koncertech pod širým nebem na Alšově náměstí. Rozhovor.

Marin Lalić (Bear Stone): Všetko je veľmi uvoľnené a bez stresu

Lucia Banáková 11.06.2024

Chorvátsky prírodný i festivalový unikát pre priaznivcov stoner a psychedelického rocku. Interview.

Pořadatelská: Tomáš Vobořil (Marienbad Film Festival)

Viktor Palák 07.06.2024

Co čekat od letošního ročníku již zavedené přehlídky v Mariánských Lázních? Svůj ideální festivalový den – a mnohem víc – vykresluje programový ředitel festivalu.

Randy Armstrong (Red): Plán B neexistuje

Dan Sywala 06.06.2024

Od té doby vydali dalších sedm alb, neměli žádné velké excesy, i když se jim nevyhnuly ani hodně mizerné dny, včetně jednoho pražského. Rozhovor.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace