Články / Recenze

InsideInfo se šťourá v gangliích

InsideInfo se šťourá v gangliích

Vadim Petrov | Články / Recenze | 09.05.2017

Vydávat dramenbejzová alba je blbost. Kdo to dělá, buď zamrz v minulém tisíciletí, nebo je perverzní sadista. Desky lidí z pravěku se objevují s podobnou frekvencí jako Halleyova kometa a mezitím jsou jejich autoři někde na dýchánku s Voyagerem, zato hudebně překvapivě často fungují – nicméně ještě se uvidí, jak dopadne nové LP Camo & Krooked, o kterých nebylo slyšet tak od prvohor, a nebýt občasných dj setů, už bych myslel, že se vrátili k profi hopsání na skejtu. Oproti tomu sadisti vydáním desky často ubližují sami sobě – deset let úspěšně vydávají singly a EPčka, a když už jejich perfekcionismus přesáhne únosnou mez, vejce, na kterých celou dobu tajně seděli, naskládají jedno vedle druhého na vinyl a jdou do světa. Já se těším jak malej Jarda, pamatuju si dj set na fesťáku – nebo přesněji nepamatuju si ho, ale naprosto bezpečně vím, že si ho v Crossu chci zopakovat – točím znova a znova první track zveřejněný na UKF a pak přijde release a nic, nedá se to poslouchat. Nejde o to, že by tracky za nic nestály, to jen deska jako celek za nic nestojí. Statečně se třikrát prokoušu do půlky a pak ve Spotify kliknu na osudný křížek – sbohemčau, nevim, co pozitivního bych o tom napsal, a o špatných deskách mě psát nebaví. Nakonec to dopadne tak, že se vykašlu na neuro a pustím si techno nebo trap, protože tam aspoň nepoznám, jestli jde o odpad nebo ne.


V mém nízkobpm ignorantství jsem si ani nevšiml, že InsideInfo vydal eponymní album. Zakousl jsem se do něj se stejnou chutí jako do desetikilového dortu tvaru mozku, který zrovna připravoval bratr, narozdíl od něj mi ale po něm nebylo celou noc šoufl (což bude spíš kombinací tuny fondánu a pelmeňů s octem). InsideInfo půjde do kategorie sadistů – na svědomí má tunu skvělých singlů, které leta drtí parkety, až lítají třísky, jako když sovět kácí les, a po několika katastrofách v podání dlouhohrajících debutů zavedených producentů jsem play mačkal zakrývaje si tvář dlaněmi. To je samozřejmě nesmysl, absence vizuální stimulace mi je k ničemu, když se bojím špatných zvuků – překvapení, ta ale nepřišla!

Jedná se o dobrou všehochuť, která tu baletními krůčky, tu polkovým dupákem obtančí neurofunkové stereotypy a inspiruje posluchače prozkoumat a případně doplnit obsah magické krabičky, zčekovat páteční program a jít se zhoupnout. Nepovedený InsideJoke se nekoná, tohle info má hutný základ v nižších frekvencích a náležitou míru entropie v těch vyšších, šedou kůru mozkovou ti permutuje a použije místo ledu na mozkomíšní mojito.

Info

InsideInfo – st (Viper Recordings, 2017)
www.soundcloud.com/insideinfo

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Prosvítající naděje ve světě izolující samoty (Malcuth & Facutum)

Viktor Hanačík 17.04.2024

Je to deska designovaná spíš pro klubové soundsystémy a podzemní parkety, ale obstojí i pro introspektivní poslech.

Historky otců zakladatelů budou těžko hledat čtenáře (Neviditelné řemeslo)

Martin Šinkovský 14.04.2024

I když autoři textu opakovaně tvrdí, jak složitě se jejich práce vysvětluje a obhajuje, skutečností je, že základní pravidla a kompetence jsou jednoduché a logicky vyvoditelné.

Marko Damian a úpadok menom Skeeter

Matej Žofčín 09.04.2024

Od konceptu zdanlivo upustil, upustil aj od unikátného frázovania, ostali len spievavé refrény a téma lásky, ktorá je však omnoho plytkejšia ako na debute.

Kolekce rozmanitých emocí (Page Turners)

Tereza Bartusková 01.04.2024

Deska vypráví nejen o lásce, ale i o smutku nebo touze po nedosažitelném, vděčnosti, a především o minulosti, nad kterou čas od času lpíme všichni.

Dva svety (Eva Sajanová & Dominik Suchý)

Veronika Vagačová 29.03.2024

Dvaja interpreti známi zo svojich vlastných projektov v rámci alternatívnej scény sa nedávno spojili pri albume Decision Paralysis.

Hudba ze zapomenutých míst minulosti (Garlands)

Filip Peloušek 25.03.2024

Jejich pojetí rocku s prvky gothic punku nedává moc prostoru pro jednoduchou zaměnitelnost.

Esence The Beatles (Milan Bátor)

Jiří V. Matýsek 10.03.2024

Hudba tu plyne s fantastickou lehkostí, při pozornějším poslechu ale jasně vyplývá komplexnost, s níž se musel opavský kytarista vyrovnat.

Dobro došli u bad trip (Nemeček)

Dan Sywala 19.02.2024

Ke slunné Makarské se blíží nevyzpytatelná tma. To je výjev, který bych přál cestovatelům, kteří se spokojí s prvoplánovým strávením letní dovolené.

Aye, captain! (The Longest Johns)

Jiří V. Matýsek 16.02.2024

Leaving of Liverpool nebo na Dylanovu Maggie’s Farm odkazující skladba Maggie’s Ship jsou příjemným oťukáváním nových teritorií.

Zápas agresívnej klubovej estetiky s distingvovanosťou orchestrálneho zvuku (julek ploski)

Dušan Šuster 12.02.2024

Left field je defenzívna bejzbalová pozícia a hráč, ktorý ju zastáva, býva vraj najosamelejším na ihrisku.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace