Články / Seriály

Kam na rajz s Michalem Vojcechem (Festival Habrovka)

Kam na rajz s Michalem Vojcechem (Festival Habrovka)

redakce | Články / Seriály | 27.05.2024

Festival Habrovka připomíná velký piknik a je určen pro všechny věkové skupiny. Nabízí neoposlouchané kapely, neokoukaná divadelní představení a zajímavý doprovodný program. Na zahradě kostela sv. Františka, blízko rušné Budějovické, zažijete útěk z ruchu velkoměsta a spoustu hudebních a divadelních překvapení. Michal Vojcech zve na tři letní festivaly a jeden podzimní koncert. Co to bude?


Festival Habrovka, 7.-8. 6. 2024, Kostel sv. Františka z Assisi, Praha
Jasně že jako první musím zmínit naši milovanou Habrovku. Srdcový projekt se společenským přesahem, na kterém je radost pracovat a který pro mě každý rok odstartuje festivalovou sezónu. Letos se nám povedlo poskládat až výjimečně nabitý program, tak snad nám ta naše zahrada nepraskne. Vedle jmen už zajetých v pražském hudebním podhoubí jako post-hudba nebo Lazer Viking jsem taky moc zvědavý třeba na hudební projekt Julie Goetzové, Zhilee, která zahraje přímo v kostele, kolem kterého celá ta naše sranda probíhá. No a samozřejmě jako každý rok taky spoustu divadla, skvělý jídlo a lidi. Těším se.


Festival Trať, 19.-21. 7. 2024, nádraží, Chomutov
Kočovný festival, který sleduji už nějakou chvíli a moc mě baví jejich koncept fesťáku na nádraží. Loni jsem bohužel nestihl krásné kulisy nádraží Duchcov, letos bych rád vyrazil na šestý ročník, který proběhne v Chomutově.

Povaleč, 1.-3. 8. 2024, Valeč
Z Povalče se stala moje každoroční tradice. Koncerty, spousta doprovodného programu a povalování v zámecké zahradě, kam se nikdy nebojím jet jen tak nablind, protože stejně každý rok objevím nějakého interpreta, který mě pak provází další rok. Loni to byl třeba Fvck_kvlt a naprosto skvělá show, kterou ještě umocnil kotel v lehkým dešti a bahnu. Tak uvidím, na co tam narazím tentokrát, určitě to ale bude stát za to.

Childish Gambino, 12. 11. 2024, O2 arena, Praha
Dost možná poslední příležitost vidět hudební projekt Donalda Glovera naživo, který spolu s ohlášením posledních dvou desek vyráží také na světové turné. Alba Camp a Because the Internet mě provází už nějakou dobu, takže si koncert nenechám ujít. A rovnou doporučím i Community, můj nejmilejší seriál, kde hraje jednu z hlavních rolí.

Info

foto © se svolením Michala Vojcecha

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Kam na rajz s Filipem Vondráškem (Mighty Sounds)

redakce 13.06.2024

„Prázdniny servírují všelijaké výzvy a jednou takovou by mohl být výlet do Neapole na australského rodáka Xaviera Rudda.“ Pár tipů na trip.

Pořadatelská: Adam Godziek (Tauron Nowa Muzyka)

redakce 10.06.2024

Jak dlouho jezdíme do Katovic na Tauron Nowa Muzyka? Minimálně deset let o něm píšeme ve Full Moonu, ale někteří z nás pamatují i jeho začátky. Pár otázek pro šéfa.

Kam na rajz se Soňou Borodáčovou (Terén)

redakce 04.06.2024

V současné době pracuje jako intendatka platformy Terén, která propojuje divadelní oblast s dalšími nedivadelními obory a testuje hranice performativního umění. Kam nás pozve?

Protokol: Haštal Hapka

redakce 29.05.2024

Mimo jiné napsal hudbu k jednoaktové opeře pro jazzové kombo, smyčcové kvarteto a ansámbl sólistů, jejíž premiéru uvede bienále NODO. Na jaké hudbě vyrostl?

Vstupní prohlídka: Stratopilot

redakce 24.05.2024

Debutové EP odráží zkoumání okolního světa i uchování prchavých pocitů. Totéž jsme sledovali v následujícím dotazníčku.

Pořadatelská: Michael Šimon (Selection)

redakce 23.05.2024

Booker Michael Šimon zve na Beth Ditto a taky doporučuje unikátní vtipnou elektroniku reflektující témata přistěhovalectví, identity a střetu kultur. Co víc?

Protokol: Brother Michael (Psymon Spine)

redakce 16.05.2024

V našem protokolu jsme vyzpovídali klávesistu a producenta Brother Michaela, abychom nahmátli hlubší kořeny kapely.

Kam na rajz s Bárou Hodonickou (Regiony)

redakce 15.05.2024

„Jedinečná atmosféra, očekávaná i naprosto náhodná setkání dělají z divadelního Hradce to jediný místo, kde v červnu chce a musí být každý,“ říká ta, která žije kulturou.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace