Články / Seriály

Tak daleko, tak blízko: Barbora Hora

Tak daleko, tak blízko: Barbora Hora

redakce | Články / Seriály | 09.03.2023

Kam zajít ve štatlu? Tentokrát nám bude průvodcem po barech i tetovacích salonech Barbora Hora, brněnská písničkářka, která se „skrze citlivou feministickou optiku zaobírá nečekanými úskalími každodenního života i intimitou vztahů k druhým“. Hudebnice, která se kromě svého sólového projektu věnuje i slowcore/dreampopovému uskupení Whyohwhy, svou tvorbu představí v půli března v kasárenských garážích.


Co vidíš z okna?
Vnitroblok, spoustu cizích bytů.

Kam na snídani?
Brunch v Kafaře. Je to milé místo a bruchníkys mají vychytané.

Oblíbená vycházková trasa?
Ráda se brouzdám v Černých Polích nebo na Kraváku a vymýšlím si, kde bych tak bývala bydlela, kdybych zdědila po pratetě. Mám ráda funkcionalistické vily, kterých je po Brně spousta. Dá se naplánovat trasa podle Brněnského Architektonického Manuálu - už je to nějakej ten rok, co vzniknul, ale stránky furt frčí. Po Brně jsou označeny jednotlivé domy z BAMu čísly na chodníku a můžete si k tomu do sluchátek pustit audioprůvodce. Mají jednotlivé trasy a je to ideální na procházku.

Kde na kávu?
Institut paměti národa - fajn lidi, tiché místo, pouští tam dobrou muziku. Není to sice úplně typicky kavárenské prostředí, ale je fajn dát tomu šanci. SPOT je hodně cool místo, kde se dá felit, na limču nebo na kérku.

A na večeři?
Jsem trošku omezena tím, co jím a co ne, ale Kabinet a Die Küche jsou top. Pak Viet Tam - spousta vegan alternativ třeba i k pečené kachně, výborné tofu mňamky a tak. Taky Traubka. Tam jsem chodila na jídlo v mých echt teenage letech - mají tam topinku zasypanou zeleninou/ovocem a vaří do jedné ráno. To je hodně geniální pozdní večeře po nějakém tom pivku.


Oblíbený klub, kino, divadlo nebo kulturní podnik obecně?
Kabinet Múz, HaDivadlo, Alterna. Dřív byl Bajkazyl velká srdcovka. To je Brno, ale pak jsou jiná místa. Budova 6 ve Veselí nad Moravou (tajný místo), tam jsou skvělí lidi a pořádají DIY koncerty. Prostor Ó / the unity is back v Praze na Prokopově, taky trošku schovaný před lidmi. Je to taková šílená svatyně, šílená v dobrém slova smyslu. To se musíte projít a najít si to, nejlíp když je tam nějaká poslechovka nebo pop-up. V Hradci Králové Ahoj Tattoo studio - nebyla jsem tam nikdy na dvaadvacet akcí, ale zvou si tam hudebníky a ve výkladní skříni dělají výstavy výtvarníkům. A jsou to moc milí lidi.

Kam se chodíš zašít?
Domů!

Kdyby ses měla přestěhovat, kde by to bylo?
Tybrďo, to by bylo míst. Určitě bych chtěla na chvíli zkusit Berlín. Aspoň na měsíc, prostě proto, abych mohla odškrtnout, že jsem zkusila být real life umělec. Taky bych se chtěla naučit ještě alespoň jeden jazyk a zatím mi vždycky nejlépe fungovalo se prostě odstěhovat na pár měsíců. Nebo Barcelona, ta mi hodně chybí. Ale vlastně by mi nevadilo se odstěhovat i někam do chalupy a zašít se před světem. Velmi si to idealizuju, ale líbilo by se mi jednoho dne mít slepice. Kamarádka měla chvíli v adopci slepici a říkala jí paní Bohumila Hrabalová. Bylo by fajn mít skupinu slepic pojmenovaných podle nějakých slavných lidí - Bohumila Hrabalová, Karla Gottová, taky Sandra Bullock nebo prostě slepča Drsňák (pozor, klove!).

Ideální dopravní prostředek?
Ideální je kolo, jen není ideální v Brně.

Info

Barbora Hora
Instagram

živě: Neue Welt + Marjari + Barbora Hora
17. 3. 2023, 19:00
Kasárna Karlín, Praha
fb event

foto © Lukáš Němeček

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace