Články / Seriály

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce | Články / Seriály | 16.04.2024

Michal Berezňák je vášnivý manažer. Stojí v čele LALA Slovak Music Export, zaměřené na podporu domácího hudebního průmyslu, je spoluzakladatelem festivalu a konference Sharpe v Bratislavě, kde zastává pozici ředitele, bookera a šéfa produkce. Pravidelně navštěvuje hudební konference i koncerty po celém světě. Na jaké akce nás pozve?


Stuck + Small Town Life + Rondokubizmus, 24. 4. 2024, Pink Whale Ako malý warmup pred Sharpe festivalom by som rád stihol tento koncert, šance sú malé ale skúsim! Americké postpunkové trio vs. šalianske garážovo-rockové trio znie ako veľká zábava a výborne strávený večer.

Sharpe, 25-27. 4. 2024 Nová Cvernovka, Bratislava
Podujatie môjmu srdcu logicky blízke privíta aj tento rok vyše 60 interpretov z celého světa, dokonca z Ameriky, výborné veci. Nová Cvernovka ožije tak ako iba raz ročne – kedy sa aj bežné ateliéri a štúdiá premenia na koncertné sály a stovky (tisíce?) ľudí môžu pohodlne obkráčať všetkých sedem pódií. Okrem toho príde aj Kevin Cole z KEXP alebo Michail Stangl z berlínskeho CTM festivalu. Výborné koncerty, výborné diskusie, určite sa neoplatí zmeškať tento ročník.

INmusic festival, 24-26. 6. 2024, Záhreb
Veľmi dostupný, finančne aj vzdielenosťou, chorvátsky festival, ktorý každoročne vytiahne perfektný lineup, nesklamal ani tento rok. Po minuloročnej pauze priniesol dokonalý diapazón umelcov a umelkíň, pri ktorých hudbe bude možné rovnako plakať ako sa zabávať. Od Paula Nutiniho alebo Hoziera až po namakaných, a v backstage veľmi milých, Sleaford Mods.

Ben Howard, 30. 6. 2024, Groningen
Môj obľúbený pesničkár vyráža aj tento rok na menšie turné a ja sa ho plánujem zúčastniť. Som veľký fanúšik už od prvého albumu Every Kingdom (jediný vinyl, ktorý mám vo svojej zbierke podpísaný). Napriek technickým problémom minulý rok na Pohode som si koncert extrémne užil, a kedže tento rok hrá aj na mieste konania konferenčnej časti ESNS, chcem si to pozrieť aj tam.

Pohoda, 11.–14. 7. 2024, Trenčín
Pohodu samozrejme nemôžem vynechať. Nebudem ale o nej ani veľa písať, lebo kto bol, chápe, a kto nebol, by mal prísť a pochopiť.


Taylor Swift, 15. 8. 2024 Wembley Stadium, London
Áno, mám lístky. A áno, myslím, že to bude veľké. Asi nepatrím medzi štandartných fanúšikov, ale teším sa, že uvidím jednu z aktuálne najvačších produkcií na svete v absolútne legendárnej vypredanej venue.

War on Drugs & the National, turné jeseň 2024, Amerika
Prvýkrát rozmýšlím, že pôjdem do Ameriky, a to len z dôvodu spoločného turné týchto dvoch absolútne skvelých kapiel. Minulý rok som bol na samostatnom turné War on Drugs a vyše dvouhodinový koncert vo Varšave je doteraz jeden z mojich najobľúbenejších. A ak k tomu pridáme ešte the National, to bude naozaj čistá fantázia.

Info

foto © Zuzana Žàkovà

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace