Články / Seriály

Kam na rajz s Annou Bednářovou

Kam na rajz s Annou Bednářovou

redakce | Články / Seriály | 30.09.2022

Anna Bednářová je dělník kultury. Její precizní excelové tabulky a ve švech praskající šanony běžný návštěvník koncertu sice nevidí, nicméně význam její práce hravě překoná kdejakého markéťáka a píáristu. JazzFestBrno, Prague Sounds, Pop Messe, Ibérica, Central European Jazz Showcase, to je jen letmý výčet festivalů a akcí, ve kterých má administrativní prsty. Ve volném čase se věnuje zahrádce, houbaření a pravidelnému poslechu pořadu Morava, krásná zem na vlnách ČRo Brno.

JazzFestBrno
podzim 2022 Brno
Nelze nezmínit mou srdcovku, jejíž koncerty zažívám nejdřív z té rubové strany v pozici organizátora, o to víc je mi pak milá ta lícová - při samotných vystoupeních. Na podzimní části milovaného festivalu jsem asi nejvíc zvědavá na žánrově rozkročené (Snarky Puppy v Sonu) a zpěváka, skladatele, mandolinistu a leadera amerických Punch Brothers (Chrise Thileho v Besedním domě).

De Staat
9. 11. 2022 Arena, Vídeň
Družina pěti zběsilých Holanďanů mě uhranula na koncertě v roce 2017 a od té doby nesmí chybět při žádné delší cestě autem, protože si ji zamilovala celá naše rodina. Koncerty jsou vždy napěchované nakažlivou energií a věřím, že při Witch Doctor se dostane i ve vídeňské Areně na strhující circle pit.

The Comet Is Coming
10. 11. 2022 MeetFactory, Praha
Londýnská postjazzová hvězda opět přinese neuvěřitelně mnohovrstevnatý a moderní materiál, který absolutně nezapadá do jakýchkoliv žánrově vymezených rámců. Improvizované, tvrdé saxofonové party, growlingové basové linky a hluboké éterické akordy syntezátorů s energií překypujícími rytmy.

Nils Frahm
24. 11. 2022 Forum Karlín, Praha
Jako vzrušené čekání a těšení malého dítěte na Vánoce - asi tak se dá přirovnat můj stav před koncertem Nilse Frahma! Skromný král rozlehlých ploch ambientu, alchymista minimalistického techna doslova jako pavouček splétá křehké struktury beatů, nekonečných elektronických linek a melodií. Koncert se koná v rámci letošního festivalu Prague Sounds.

Moderat
9. 12. 2022 Forum Karlín, Praha
No a na konci roku to pořádně rozjedeme! Známé berlínské trio vzniklo spojením dvou předních jmen německé elektronické scény - dvojice Modeselektor a sólového „one-man” projektu Apparat. Kombinace syrovosti techna, minimalismu elektronických žánrů a úderných vizualizací, to jsou Moderat, kteří svým růstem už dávno předčili rozměry vedlejšího projektu.

Info

JazzFestBrno
14. 9. –⁠ 4. 11. 2022
web festivalu

foto © se svolením Anny Bednářové

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace