Články / Seriály

Katetr: Lockdown dance, česká pošta a dospělí kluci

Katetr: Lockdown dance, česká pošta a dospělí kluci

Jarmo Diehl | Články / Seriály | 28.02.2021

„Michal Hrůza v rámci turné Symphonica zahraje na třech nádherných místech s osobitým geniem loci.“ Příkladným optimismem oplývá i Vladivojna La Chia, která na konci roku strávila pár dní na jipce. A tuzemskému Spotify vévodí nová deska Lvcase Dopea, který dal už singlem najevo, že si na nic hrát nebude: „Život nereflektuju, jednou jsem nahoře/ jednou jsem dole, nikdy neprotestuju…“ (Národ komu?)

Vladivojna La Chia - Skořápky
Singl věnovaný Úrazové nemocnici v Brně. Rukopis zůstává, šklíbivých manýr je tentokrát pramálo. Hudební linka opravdu evokuje lehký pohyb na hrbolaté vodě.


Oliver Torr - Fragility of Context
Bastlíř Torr má první dlouhohrající sólovku. Stylově nezařaditelná elektronika obsáhne mnohé, největším překvapením asi je, že Torr zpívá, nebo lépe řečeno používá vlastní vokál. Opravdu aktuální zvuk, jedna z desek roku. Schválně, jestli v matérii identifikujete panickou ataku, o které autor mluví v rozhovoru (pro Full Moon).


Boo - Lockdown Dance
Minulý rok se dali zpátky dohromady po deseti letech, ačkoliv každý žije někde jinde. Formace založená Josefem Ostřanským (Dunaj, E) sice vychází z tzv. brněnské alternativy, ale tohle vodítko je staré jak opuštěný les. Z jednoho singlu těžko usuzovat, sebevyžíračka z toho netlemí.


Idea - Talkshow
Label Ty Nikdy a sešn v Ideově studiu, na majku TrashBoySony, Prezident Lourajder, Supa, Jozef Rezník. Jak to nazvat… Verbální zahřívačka nebo pospolité přeměření pér? Text jako čanglická rozvička, spousta efektních slov a rádobyvtipných momentů, ale taky něco lidové slovesnosti: „… přišla doba a já flexim texty/ nejedu na půl jako antigenní texty, cesta/ byla vždycky vyndat dick a všechny pochcat/ nemůžu počkat až to doručíš, jak česká pošta.“ Věčné frky.


Kamil Hoffmann - Nektár / Slová
Je skvělý vědět, že Milion + není samej hypervohon. Deska za pár dní.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace