Články / Sloupky/Blogy

Lunchmeat 2017 aneb spánek nechme na jindy (preview)

Lunchmeat 2017 aneb spánek nechme na jindy (preview)

Zdeněk Němec | Články / Sloupky/Blogy | 05.10.2017

Už teď nemůžeme dospat. Letos nás čekají tři bezesné noci, které dramaturgie festivalu Lunchmeat naplnila světovými jmény elektroniky až po okraj. Loňský komplex v budově ORCO střídá podzemí Veletržního paláce, které pořadatelé úspěšně prověřili už v roce 2015. Hlavní program bude soustředěný na dvě stage, které se budou střídat, takže nebude těžké zkonzumovat kompletní audiovizuální menu. Oči si jako vždy také přijdou na své. Dodnes v naší mysli rezonuje měňavkovitý obláček nad pódiem Andyho Stotta, který organickým způsobem dotvářel nekompromisní set. S nedočkavostí dítěte očekáváme, co si pro nás pořadatelé připravili letos.

Hned první den odstartuje vystoupení Lumisokea nebo Lucy. Visionist jistě nabídne poctivé subbasy a Clark doveze aktuální nahrávku Death Peak, která je na hony vzdálená předchozí The Last Panthers. Dle setu v rámci katovického festivalu Nowa muzyka se můžeme těšit na tanečnice a beaty, které rozhýbou nejedny boky. Domácí scénu bude reprezentovat dné a o den později HRTL při kolaboraci s Oliverem Torrem. Footworková divoženka Jlin přiveze novou desku Black Origami a uvidíme, kam se její živé hraní posunulo od debutové Dark Energy, kterou prezentovala například léta páně 2015 na krakovském Unsoundu. Tehdy to byla hutná jízda do temnoty, které k dokonalosti chyběla jen větší dávka agresivity.


Pantha du Prince má v rukávu stále aktuální album The Triad a Laurel Halo ještě ani nezaschl print Dust, který vydala na Hyperdubu. To Lorenzo Senni roztočí experiment s nekonečným namotáváním tranceových melodií italského těsta, loňské EP Persona je dokonalou pozvánkou na jeho vystoupení. Naproti tomu od Rrose čekáme techno jako víno s minimalistickými a krystalicky čistými beaty. Velkou lahůdkou pak bude Visceral Minds Stage, kde se potkají Sinjin Hawke, Sratcha Dva, Zora Jones a Killa P.


Kdo ušetří síly na poslední večer, dostane plnou dávku od Bena Frosta, Powella nebo Not Waving. První jmenovaný novou desku The Centre Cannot Hold nahrával ve studiu u Steva Albiniho a ten druhý inženýra zvukaře aspoň samploval. Doufejme, že Frost dorazí sám, protože pak není ničím spoután a dokáže se plně vyjádřit/vyřádit. Nesmíme opomíjet ani M.E.S.H.e, který právě vypustil nový track z připravované desky Hesaitix a který „je úplně jinde“, jak říká dnešní mládež.


A stejně tak se můžeme vyjádřit o kompletním line-upu Lunchmeatu v roce 2017, který potvrzuje výjimečnou pozici této akce na tuzemské hudební mapě. Nastolený trend z předchozích ročníků pokračuje a Praha má přehlídku elektronické hudby se světovým ozvukem.

Info

Lunchmeat Festival 2017
19. - 21. 10. 2017
Národní galerie v Praze, Veletržní palác
www.lunchmeatfestival.cz
www.facebook.com/LunchmeatFestival
www.facebook.com/events/1318566008209174

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #126: „Ono se to k tobě blíží“

Michal Pařízek 22.03.2024

„Světová zpráva o štěstí zařadila Česko na 18. místo.“ No to se mi ulevilo, pak že jsme na tom špatně.

Preview: Jeden svět 2024

Ondra Helar 19.03.2024

Šest festivalových tipů, a to napříč tématy, protože i to je letošní novinkou – schází jednotné téma, zato je spoustu různých kategorií.

Šejkr #125: Jako v křesle

Michal Pařízek 08.03.2024

Dělo se toho spoustu, možná nejsilnějším zážitkem ale byla návštěva Kunstmuzea v Haagu. V hlavní roli Max Beckmann, Piet Mondrian, De Stijl. A Can.

Šejkr #124: „praise your cringe“

Michal Pařízek 23.02.2024

„Praise your cringe,“ hřímá Joshua Idehen z pódia lublaňského klubu Channel Zero. Motivuje, káže a směje se u toho. Emoce na praporu a dojetí.

To nejlepší z první dekády festivalu Ment (Andraž Kajzer)

Andraž Kajzer 13.02.2024

Dekáda je výročí, které je potřeba pořádně oslavit. Jako první nabízíme pamětihodné momenty přehlídky uměleckého ředitele festivalu Andraže Kajzera.

Šejkr #123: To podstatné již…

Michal Pařízek 09.02.2024

Pohledy se mohou různit, naštěstí. „Můj je ten správný.“ Ano, takhle by to mělo, mohlo být. Právě Kafka je jednou z těch osobností...

Šejkr #122: „El color de los días“

Michal Pařízek 26.01.2024

„Tohle je konec internetu. Měli bysme si zase posílat dopisy, to bude mnohem užitečnější než tenhle shit.“ Ano, na letošním Eurosonicu padaly i takovéto věty.

Šejkr #121: Nanovo

Michal Pařízek 12.01.2024

Přelom roku je mimo jiné ve znamení koncertní pauzy. Pokaždé si to užívám víc, je třeba vypnout a povolit... Na jak dlouho?

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 1. místo

redakce 04.01.2024

Výsledky nejsou nic menšího než vzrušující. Redakční hlasování o nejlepší nahrávku roku 2023 ovládli...

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 2. místo

redakce 03.01.2024

Jedno údolí je magické i skličující, to druhé syrové a vznětlivé jako troudná sojka, neukojitelný hněv.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace