Články / Seriály

Katetr: Co se na mě podepsalo?

Katetr: Co se na mě podepsalo?

Jarmo Diehl | Články / Seriály | 30.05.2021

Andělé rozdáni, trendy taky. Ewa Farna předávající cenu Lence Dusilové, to musel být psina, archa je velká dost pro všechny. I pro hity. „Nejsem obyčejná holka/ jsem obyčejná žena,“ zpívá se v písničce Tělo, nemusím rozumět všemu. Hlavní je dodávat sílu svým bližním, pámbů zaplať.

Juno Temple - EP
Kytarista někdejších indierockových skupin Bosworth nebo Dirty Airlines, Guy Gatbois, a jeho nová značka. První dvě písničky ještě snad, z té poslední kape sladkobolnost víc než… nevim. „Luna to vidí.“.


Bratři - The Rock Castle Sloup
Neméně stříká kýč i z bratrské dvojice. Luděk Munzar a Květa Fialová leží na úpatí skály? Bad trip.


Malvina - Hádanka
Slovenský Universal Music presents… Malvina doposud vydala tři písničky, tohle je singl z připravovaného alba. Na to, že jde o „príjemný romantický R&B/soulový track“, to není příliš veselé. Což není výtka.


Kvietah - Šampaň
Ty trubky v úvodu jsou děsivé velmi, ale nakonec je z toho vlastně pěkná, zajímavě postavená folk-rocková písnička. Nové jméno u labelu Divnosti. Klip točený v klubu Fuchs2, do něhož si každý dosadí svoje vzpomínky. Drásavé.


Airbrusher - Dirndl to Go
František Štorm (Master's Hammer) vydal makabrální disko-metalovou sólovku. Vtipné texty i synťáky, Ferda Mravenec i Rammstein. Ten člověk je neuvěřitelný.


Viktor Sheen - Lavazza
Už jsme od něj slyšeli i chytřejší texty, nemoce-emoce, ale má to svoje momenty. „Vdechuju prach… tahle doba ukazuje, kolik je stav, v ulicích temno a lidi maj strach…“


Rest - Terapie feat. Idea
(smích) Tonikdy.


Luisa - Safe
Track týdne, „v mojej duši stále lockdown“.


Aleshi - Ground Shaking
Sólové ípko Aleše Gajdošíka (De Mood, Ette Enaka, Bare Escape) čili indie. Podle kapel, v nichž působí, si budete myslet, jak asi zní. Zní jinak. A proudí z toho nakažlivá energie, pěkně.

Info

foto © Denisa Rysová

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace