Články / Seriály

Radio FMz: Xanaxové bangery, létající gobelíny a dobrá manikúra

Radio FMz: Xanaxové bangery, létající gobelíny a dobrá manikúra

Kateřina Cumin, Zuzana Malá, Maria Pyatkina | Články / Seriály | 13.04.2022

Xanaxový hitmaker Yung Lean si bere (nejen na feat) artpopovou princeznu FKA Twigs, japonští psych-rockeři Kikagaku Moyo zhudebnili cestu pro létající gobelíny předtím, než se uloží k věčnému (?) spánku, a Empress Of si dá záležet na dobré manikúře. Magnolie kvetou, tak vybírejte z nových singlů z uplynulého týdne!

Empress Of - Save Me
Je jaro, čas lásky a dobré manikúry. Minule červenými nehty zaujal Harry Styles, teď tu máme americko-honduraskou hudebnici Lorely Rodriguez aka Empress Of, která ve videu k novému singlu Save Me hladí milence prsty s výrazně zelenou, květy inspirovanou manikúrou. Ve smyslném videu je hodně objetí, doteků a (dravých) rostlin. Zpěvačka, která má na kontě tři desky a rozehřívačky pro Lizzo, Jungle nebo Florence and the Machine k písničce říká: „Je tu sexuální naléhavost, power play. Je to jeden z mých nejvíc sexy tracků.” Záblesky disco smyčců a akustické perkuse provokují, opojné magnolie za okny rozkvétají. Císařovna zpívá: „I'm on my knees having a good time”



Kikagaku Moyo - Cardboard Pile
Tokijští psych-rockeři Kikagaku Moyo, které známe i z koncertů u nás, ohlásili album a následné turné předtím, než se uloží k hibernaci. Bude se jmenovat Kumoyo Island a vyjde na jejich vlastní značce Guruguru Brain. Singl nabízí kobercový nálet kytar, ovšem break ve třetině skladby mění náladu i perspektivu, jako kdybychom ze šinkansenu přestoupili na létající gobelín. To, co se v animovaném klipu nejdříve jeví jako „zemanovský“ let do kosmu, je ve skutečnosti dopadající raketa. Ztěžklá víčka omámená povznášející látkou už nejdou otevřít, ale stejně víme, co se děje a co se nemůže odestát. Psychedelický dance macabre? Země jako lepenkové cucky.


Yung Lean and FKA Twigs - Bliss
Yung Lean si bere FKA Twigs! Alespoň na feat, alespoň v klipu, kde se spolu projíždí károu lustry ověnčenou. Cloudrapový hitmaker s artpopovou královnou, tedy match made in heaven, sázka na jistotu. Leanův úspěšný rok začal tím, že se jeho track Ginseng Strip 2002 z roku 2013 stal TIkTokovým virálem, a zdá se, že stále nekončí. Singl pochází z jeho čerstvého mixtapeu Stardust, na kterém mu dále hostují feláci z Drain Gangu (Bladee, Ecco2k), Skrillex nebo Jack Donaghue z kultovně okultního tělesa Salem. Xanaxový banger!


Info

foto © Jamie Wdziekonski

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

10 + 1 = Nikolaj Svaneborg

redakce 07.03.2024

Jejich hudba je radostným spojením krásných melodií, jemného minimalismu, chytlavých groovů, jemných vibrací elektroniky a severské atmosféry, to vše podepřené čirou radostí ze společného hraní.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace