Články / Sloupky/Blogy

Versus: Nejlepší domácí desky, vol. 2014

redakce | Články / Sloupky/Blogy | 07.01.2015

Mother: Všechny naše mače jsou “flawless victory”, nasekáme zadky jako koledníci, ani se u toho nezapotíme. Nikdy neprohráváme a vždycky máme pravdu. Kdo to schytá na konci roku? Nejlepší domácí desky tenhle rok? Jo, to by šlo. Kopeme do vlastních řad, drsná láska, bejby. Na prvním místě přepadovka Trashrap, se kterou jsem moc nepočítal, že bych ji po prvním poslechu měl problém vypnout. Fanoušci se ptaj, proč maj dokola poslouchat o tom, že bauch toho vyhulí ze všech nejvíc. Sice ty rýmy necením jako svůj penis, ale kdykoli to pustím, cítím se jako poslední akční hrdina. Nejenom, že beaty jsou dope, ale jsou taky pěkně macatý, jako top prdel. A jaksi nevhodně zvoleným slovníkem, ty rýmy a flow, naprostá zvukomalebnost nejenom vrstvených vulgarismů. Co dál, pořád nechápu opakující se otázku “proč U nás v garáži vůbec udělali?”, popřípadě “proč ji udělali zrovna teď?”. A proč ne tyvole? Takhle jednoduchý mi to přijde. Nod Nod budou hrát před Eyehategod a kdo ve svým žebříčku nezmíní Prodavače, je fašista. Lightning Glove - tisíc let napřed, až to ale doceníte, vesmír bude v rovnováze. Sakala ačkoli ípíčko, tak nejlepší metal. Už jenom za ten název, kterej nejednoho recenzenta donutil k divokým sémiotickým rozborům. Špinavá hra Tomáše Paluchy zase nejlepší kazeta, materiál vhodný jako support k jakémukoliv Broadrickovi, snad kromě Grey Machine. Něco z podzemí? Sweeps 04 je ambientní drone z edice: must seen neboli nutno vidět, ale hlavně slyšet. Nic nevydal, ale to na tom nic nemění. A nezmínit Kalle, protože je zmiňujou všude jinde, by bylo jako je zmínit. Hm, tak nakonec nikdo na zadek nedostal. Letošní country? Nějak nevim, doma asi nic. Nylon Jail? A black metal - Master’s Hammer samozřejmě.


Fucker: Všechny naše mače jsou “flawless victory”, protože si stavíme hřiště a zároveň ho lajnujeme, což neznamená, že je to ještě pořád sport. Proč se opakují nesmyslné otázky a proč je tu hodně mentálních fašistů? Protože. Ještě více potkávám kryktokreténů z různých sebedůležitých krů, kteří nevidí ani na konec vlastního stolu. Nočního. Ani na konec vlastní papuče. Jediní zajímaví blbci v tomto ranku tak zůstávají Schwarzprior, kteří šňupou lajnu estétského fašos a přiznávané polodemence. Country nevim, deska Nylon Jail je starší a jejich popularita se rychle žvejkla, dílem své image, dílem dětských plivanců na veřejných kolbištích stran publika. No comment, na pískoviště už nechodím. Moc dobrá letošní produkce Silver Rocket, od kapely, o které se nesmí na internetu mluvit (vítěz kategorie Píčovina roku), až po okysličení v podobě Peleton, Leto, Planety. Abych šel ještě víc do popu a nezůstával v tom tvým intošáckým režimu (Lightning Glove?), styly mě nezajímají, mezi holkama vedou Lenka Dusilová (mám rád ženský, co roděj doma), Mucha (mám rád ženský, co roděj v patnácti), Markéta Irglová (mám rád ženský, co roděj na islandském sněhu). Týmem roku jsou Nod Nod / Kalle / Five Seconds to Leave, pevně doufám, že jim tahle trojčlenka vydrží ještě chvíli. Lisovna Bigg Boss se moc nepředvedla, Orion i Refew jen pár dobrých míst, nejvíce šanuju Ježíše, co táhne na Berlín, i když je to maglajz pro vyvolené. Trashrap vyšel jinde a líbí se mi zvukově, přes texty se ale dostanu jen těžko, bauch kecyprdy. Ze smutných desek jsou nejlepší Havelka/Tvrdý U nich v garáži, u toho jsem tvrdý, i když pláču, když potřebuju řvát, vedou Gagarin, když strčit hlavu do temné metalové prdele, jsou tu Sakala. Nejlepší kazeta nejsou Palucha (fandím), ale Freddy Ruppert. To jsou ty legrace z ranku Namaluju se na páteční párty do NEONE a vyrazím, abych si zatančila na Lightning Glove. Čas (stejně jako Versus) je kulatá placka. A deskou roku Were Mute, toseví.

Info

foto © Luba Mrkvica (www.the-aardvark.cz)

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #135: Post Vintage

Michal Pařízek 26.07.2024

Všechno dobré, něco výjimečné, vytržení s sebou přinesla Aunty Rayzor a vyloženě roztomilí Irreversible Entanglements. Zejména Camae Ayewa, která se chtěla boxovat.

Preview: Letní filmová škola 2024 (Dielmanová, Fellini, Lynch a další)

Štěpán Nezbeda 18.07.2024

Jelikož nejpohodovější filmová přehlídka letos přinese víc promítacích sálů a projekcí, může se hodit pár tipů na snímky.

Pohoda 2024: Poryvy, tma a naděje

Michal Pařízek 14.07.2024

Tento text nemá být obhajobou ani reportáží, berte ho jako pokus o zprostředkování zážitků z určitého místa v areálu. A pokus mírnit rázná hodnocení a zbrklé analýzy.

Šejkr #134: Kdo je kdo?

Michal Pařízek 12.07.2024

Rozhovor s Libuší Jarcovjákovou pro mě byl jedním ze zásadních zážitků prvního pandemického období, dělali jsme ho někdy na jaře, v době, kdy už začínalo být trochu hezky, ale ulice…

Hadí sykot (z Varů): V hudbě život. A smrt.

Veronika Havlová 07.07.2024

Nicméně od té doby hudební a obzvlášť koncertní snímky ve Varech vyhledávám, obzvlášť pokud se promítají ve Velkém sále.

Hadí sykot (z Varů): Křik perličky a jiné holčičí hysterie

Veronika Havlová 04.07.2024

Scéna, v níž se devět tetiček snaží umlčet dvojici mladých žen tím, že jim ritualizovaným sborovým zpěvem vyjadřují bezmeznou účast a lásku, je zatím jedna z nejmrazivějších, které jsem tu…

Hadí sykot (z Varů): Kdo jsme my?

Veronika Havlová 02.07.2024

Ta samozřejmost, s níž mě zařadil do skupiny “my”, a předpoklad, že přece logicky musím chodit na filmy s LGBTQ+ tematikou, když jsem sama jedno z písmen, mě trochu zarazila.

Hadí sykot (z Varů): Konec světa v hotelu Thermal

Veronika Havlová 30.06.2024

Tehdejší hvězdou byl Robert DeNiro, který při vstupu do sálu při pohledu na shromážděný dav rezignovaně vydechl: “Oh, Jesus…”

Šejkr #133: „What you fear to hear from my mouth?“

Michal Pařízek 28.06.2024

O to smutnější bylo číst text Josefa Chuchmy, který se do určité části domácí kulturní publicistiky opřel neurvale i jalově zároveň.

Preview: MFF Karlovy Vary 2024 (Machoninovi, chodecký film a Escobarův hroch)

Filip Hastík, Veronika Havlová, Štěpán Nezbeda 20.06.2024

Z letošní nabídky vybíráme dvanáct tipů napříč sekcemi, Janžurku mezi nimi nenajdete – ta bude kolem druhé odpolední u Puppu.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace