Články / Seriály

Vstupní prohlídka: Colour of the Sky

Vstupní prohlídka: Colour of the Sky

redakce | Články / Seriály | 28.02.2023

Neúspěch jako odrazový můstek k něčemu novému? To je hlavní myšlenka debutové nahrávky multiinstrumentalisty Michaela Marka pod aliasem Colour of the Sky (dříve Pilot Season), nazvané New Inception. Vlivý indie rocku, funku, psychedelie i jazzu a „pokojíčková“ produkce v tom dobrém smyslu slova. Pár dalších indicií ke slibnému jménu na scéně níže.

Co tě inspirovalo k hudebnímu stylu, který hraješ?
Hlavni inspirací je nepochybně Kevin Parker (Tame Impala). The Slow Rush byl za loňský rok mým nejposlouchanějším albem. Nevím proč, ale já ho nemůžu přestat poslouchat. Možná už si to zakážu, jinak další písničky budou jen Tame rip-offs.

Čím se bavíš/živíš vedle hudby?
Dal jsem se na studium informatiky, takže se snad budu živit v tomhle oboru. Rád bych se živil hudbou, ale zůstávám při zemi a uvidím, co přinese budoucnost.

Co je nejhoršího na hraní v kapele/hraní bez kapely?
Nemám moc rád, když v rámci kapely nefunguje komunikace nebo když se lidi na něco vymlouvají. Je to týmová spolupráce a není tam moc prostor pro ego. Bez kapely je na člověka zaměřena pozornost a tu mít nemusím. V kapele se člověk víc schová, a když je v ní dobrá atmosféra, je to skvělé místo.


Co bezpečně rozhodí tvoji pozornost?
Internet.

Bez jakého jídla a pití by se neměla obejít žádná koncertní backstage?
Především by se neměla obejít bez jakéholiv jídla a pití, což není standard. Ale možná se to už za těch pár let, co jsem nehrál, změnilo, nevím. V zásadě nejsem moc náročný, jsem rád, když tam prostě něco je.

Za co utrácíš peníze/čas, co se týče hudby?
V poslední době za pluginy. Rád bych utrácel za opravdový hardware, ale to by mi svědomí nedovolilo, i kdybych na to měl. Jelikož mám v plánu koncerty, tak teď koukám po krabičkách a vymýšlím pedalboard. Jo a jestli někdo prodává Vox AC15 nebo AC30, ozvěte se!

Jak bys charakterizoval/a současný svět ve třech větách?
Rychlý a pomíjivý. Dá se těžko předvídat a pozornost v něm kolikrát dostávají lidé, kteří si ji nezaslouží, a naopak ne ti, kteří by ji mít měli. Zároveň je skvělé na něm být a čekat na to, co nového přijde člověku do cesty.

Info

Colour of the Sky
Fb projektu

foto © Michaela Marka

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace