Články / Offtopic / / Z nádraží

Opuštěné nádraží: Vánoce na kolejích

Opuštěné nádraží: Vánoce na kolejích

Zdeněk Malinský | Články / Offtopic / / Z nádraží | 25.12.2016

Na Silvestra si můžete naposledy prohlédnou Slovanskou epopej Alfonse Muchy. Pak poletí do Japonska a za Krtečkem do Číny. Do 14. ledna v Chemistry Gallery (na Vltavské, jak je Podnik a Foot shop) Alžběta Josefy - Sběrači medu. Vernisáž byla velmi povedená, jen chlebíčky chyběly.

Zajímavě vypadá Cranach ze všech stran ve Šternberském paláci (do 22. 1.). Mé doporučení mají dvě výstavy GHMP: "Galerie" – Lukáš Jasanský a Martin Polák uvádějí Jana Mertu v 2. patře Městské knihovny (do 12. 3.) a Fotograf hvězd: Sam Shaw (1912–1999) v Domě fotografie (do 15. 1.).

Muzeum hl.m. Prahy připravilo v Domě U Zlatého prstenu stálou expozici Praha Karla IV. – velkolepé staveniště Evropy zaměřenou na urbanismus pražského území a jeho proměnu ve 14. století. Jde o první etapu plánované expozice, která představí podobu lucemburské Prahy a život v ní v celkovém středověkém kontextu. Byl jsem hned první den a též doporučuji - tam jsem nebyl naposledy.

Galerie Tančící dům má dva prostory: Obchodní dům Kotva - 3. patro a v něm Robert Vano > Memories (do 8. ledna) a tři podlaží Tančícího domu, který momentálně hostí výstavu Jan Kaplický - Nekonečno Jana Kaplického (do 12. 3.), kde překvapivě zjistíte, že knihovna-blob-chobotnice na Letné není zdaleka jeho jediným nerealizovaným projektem.

V rámci sváteční procházky můžete zdarma na Florenci shlédnout do 30. prosince venkovní instalaci (před budovou Muzea hl.m.Prahy) Kina začínají - kina končí (objektivem Martina Plitze). Je součástí výstavy uvnitř hlavní budovy muzea Pražské biografy / Pomíjivé kouzlo potemnělých sálů (do 5. 2.).

A aspoň jeden tip na knížku: Jessica Khoury - Zakázané přání. Divadelní tipy až přespříště, jelikož nemám co. Od Rozmarného léta v září jsem stihl pouze derniéru Milence v Meetfactory.

To je pro letošek vše a nezapomeňte, že benzínky mají otevřeno i na Štědrý den večer (když nestihnete všechny dárky). Klidné Vánoce a PF 17.

A na závěr několik tradičních vánočních. Určitě jste je ještě letos neslyšeli.


Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Opuštěné nádraží: karafiáty a samet

Zdeněk Malinský 24.08.2019

Geometrie posvátného prostoru, umění a revoluce v Portugalsku a Československu i výstava pro metalisty Art-Brut-All.

Opuštěné nádraží: pozdrav z chátrajícího hotelu

Zdeněk Malinský 21.07.2019

Nejen kulturou živ je člověk. Potravu pro chuťové pohárky, žaludek, oči, uši i duši najdete na 11. ročníku Čajomírfestu.

Opuštěné nádraží: únorově v březnu

Zdeněk Malinský 16.03.2019

Pozdně únorové vydání věnuje přednosta divadlu. Všechna představení viděl, vše se dá doporučit nebo alespoň vzít do úvahy.

Opuštěné nádraží: fotky, mráz a slevy

Zdeněk Malinský 26.01.2019

Gisèle Freund a Timm Rautert v pražském Domě fotografie v Revoluční ulici, novoroční slevvy na kulturu a další doporučení.

Opuštěné nádraží: svátky, uhlí a pára

Zdeněk Malinský 23.12.2018

Jeden rychlý pozdrav z momentálně zachumeleného nádraží. V rozhlasu praská, výstavy, divadlo, občas knihy, film, architektura.

Opuštěné nádraží: novoroční výhledy

Zdeněk Malinský 14.01.2018

Přednosta nerekapituluje, rozhlíží se do budoucna. Výstavy, galerie, Vladimír Renčín, Sedmičky Josefa Lady v Tenčícím domě a spoustu dalších...

Opuštěné nádraží: podzimní last minute

Zdeněk Malinský 21.10.2017

Vydejte se ještě asi 150 m opačným směrem na Betlémské náměstí do Galerie Jaroslava Fragnera na výstavu Zaha Hadid Architects: Unbuilt...

Opuštěné nádraží: srpnové toulky

Zdeněk Malinský 19.08.2017

Na Kampě se určitě zajděte podívat na výstavu dámských bot Manolo Blahnika (znáte ze seriálu Sex ve městě) a na Werichovu vilu v sousedství.

Opuštěné nádraží: březnové a divadelní

Zdeněk Malinský 12.03.2017

Počátek veškeré lásky, Karel Kryl a jeho příběh a písničky zpívané v němčině. Tlustý přednosta testuje divadelní tipy na vlastním těle.

Opuštěné nádraží: veskrze novoroční

Zdeněk Malinský 15.01.2017

Po Novém roce se vždy zvýší frekvence reklam na prostředky na hubnutí, proti kouření a vše kolem sport a fitness. Opuštěné nádraží novoročně.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace