Články / Seriály

Pod pultem Kabinetu Sabina Coufalová

Pod pultem Kabinetu Sabina Coufalová

redakce | Články / Seriály | 08.06.2021

Dá se vůbec spočítat, kolikrát člověk zažil partošku v Kabinetu? A ještě tenkrát před rekonstrukcí, když bar oddělovaly velké dřevěné dveře a osvětlení bylo tmavé stejně jako oblečení příchozích… Kolik z těch návštěv je nezapomenutelných a na kolik z nich nezbyl do druhého dne v paměti ani drobet? Za dobrou muzikou se tam chodilo vždycky, teď si ji odtud můžete i odnést.

Boy Harsher – Careful
Když chcete tancovat, ale zároveň jste trochu smutní a máte pocit, že život je jedno velké osamělé utrpení. Dark wave a osmdesátkové synťáky. K této desce je ohlášen i koncert v Kabinetu, snad to situace brzo dovolí.


Low – Double Negative
Deska roku 2018. Experimenty s dronovými plochami i motivy. Jako by jste se ocitli v noirovém filmu a zavalil vás strach, že se z estetiky úzkosti a chaosu nedostanete. Ale ono vás to zase postaví na nohy.


Marissa Nadler – For My Crimes
Písničkářství s nádechem gotiky, kousky jednoho příběhu, ve kterém láska ne vždycky hory přenáší. „Please don't remember me for my crimes.“


Nirvana – In Utero, Nevermind, MTV Unplugged In New York
Protože Kurt Cobain nikdy neumřel. A protože už nikdy nepůjdu na jejich koncert.


Science Killer – Songs About Love and Other Strange Feelings
Psychedelie z brněnské industriální garáže. Řadí se mezi divné pocity i uhranutí? Deska vydaná přímo pod labelem Kabinet Records. Hádejte, ve kterém klubu jsem se s nimi potkala poprvé?


She Past Away – Disko Anksiyete
Další osmdesátkový synťáky, dark wave tentokrát v turečtině. S Bauhausem nemají společný jenom label. Místo návštěvy jejich koncertu v Kabinetu jsem sháněla štěstí jinde, tenhle černej puntík musím co nevidět vymazat.


Soft Moon – Criminal
Kdo je viník a kdo je oběť? A co když ani jedna z těchto kategorií neexistuje? Luis Vasquez hledá v postpunkové bundě a krautrockových kalhotách odpověď na jednu ze základních životních otázek. Terapie tmou. Doteď mě štve, že jsem si na jejich koncertě v Kabošu nekoupila tričko.


Zola Jesus – Okovi
Nejlepší koncert ze všech nejlepších koncertů na Besedě u Bigbítu. Spoutá a nepustí. Temné pocity mezi životem a smrtí.

Info

Kabinet Records
Fb obchodu
Ig obchodu

foto © Mizuki Nakeshu

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce 22.07.2024

„Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999,“ říká Zdeněk Neusar a přidává pár dalších akcí a míst.

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce 17.07.2024

Oslovili jsme grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila organižační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit.

10+1 = Lang Biank

redakce 11.07.2024

„Ve výběru jsem zmapoval svou cestu hudebním světem, od rockových kapel až po současnou fascinaci elektronikou, jazzem a hudbou z Brazílie,“ dodává k selekci níže.

Pořadatelská: Tomáš Suchánek (Bukolika)

redakce 08.07.2024

Zakladatel komunitního festivalu zve na nejprogresivnější a nejneobjevenější místní i zahraniční hudebníky na poli klubové a elektronické hudby.

Pořadatelská: Tomáš Bálint (Fraj)

redakce 05.07.2024

Manon meurt v Novej Cvernovke - s ich platňou v ruke som pod pódiom opäť zažíval pocit, ktorý mi hudba spôsobuje už len zriedkavo – absolútne zimomriavky.

Pořadatelská: Štěpán Bolf (Creepy Teepee)

redakce 01.07.2024

Velkoryse komentuje austinský festival SXSW, pražské koncerty a místa a sdílí pár tipů, kam na jídlo a pro desky. Rozhovor.

10 + 1 = Ian Davis

redakce 17.06.2024

Davisova tvorba je ovlivněna folklórem, kontrapunktem, kanonickými postupy a náhodou, jak se budete moci brzy přesvědčit na premiéře ambientní opery Ephemeral Pulse, k níž napsal hudbu. Exkluzivně na Ostravských dnech.

Kam na rajz se Simonou Kumpanovou (Boskovice)

redakce 16.06.2024

Píáristka festivalu nám řekla, kam jinam se za lidmi a místy podívat, kde ztratit pojem o čase a jen tak být.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace