Články | Recenze

Balansovanie medzi podareným a nepodareným (Toello)

Jonáš Sudakov | recenze 30.12.2020

Vplyvy alternatívneho rocku, popu a rapu sú tu stále, aj keď teraz v trochu iných pomeroch.

Nejasné osudy (Vybledlá krajina s kopci)

Anna Kubínová | recenze 29.12.2020

Držitel Nobelovy ceny za literaturu halí svoje prózy halí do tajemného a všudypřítomného oparu, který skrývá nejasné osudy protagonistů.

Krize středního věku a hledání svého já (Laura Jane Grace)

František Knuth | recenze 28.12.2020

Možná i díky této desce dojdete k útěše, že na pocity, které se při všech lockdownech a karanténách derou na povrch, nejste sami.

Nevyhnutelná změna podle Metz

Filip Zrno | recenze 26.12.2020

Ozvěny Fugazi, Jesus Lizard, Shellac či Arab on Radar se nesly celou deskou a přímočarost, agresivita a živelnost k Metz patří.

Zdravý rozum (Batman: Bílý rytíř)

3DDI3 | recenze 26.12.2020

Sociální sonda do duše města v některých ohledech připomíná seriálovou Špínu Baltimoru nebo Dům z karet.

Ztráty a návraty Michala Prokopa

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 25.12.2020

Vydavatelství Galén pokračuje v rozšiřování své řady knižních rozmluv s osobnostmi českého bigbítu.

Šťastné a veselé? Hlavně klidné (Low)

Jiří Přivřel | recenze 24.12.2020

A co o Vánocích posloucháte vy?

Fiktívny minerálny prvok (Woodkid)

Matej Kráľ | recenze 21.12.2020

Majte na pamäti, že Woodkid počuje farby a vidí tóny, a to doslova.

Každý je ponechán své vlastní pomíjivosti (Sumac)

Kremace | recenze 16.12.2020

Nosnými prvky May You Be Held jsou hraniční prožitky, nejsou však zahaleny metalovou pompézností, ale civilním přístupem a osobní zpovědí.

Minimalizmus a množstvo farieb (Duval Timothy)

Richard Michalik | recenze 11.12.2020

Help Duvala Timothyho je silná výpoveď súčasnej alternatívnej hudby ukazujúca, ako naozaj znie svieža a inovatívna nahrávka, ktorá nestráca na prehľadnosti.

Full Moon 10: Vyzvánění, co nejde vypnout (Dokumentární film V síti)

David Čajčík | recenze 10.12.2020

První český dokumentární blockbuster. Tento přídomek film V síti režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka získal jen několik dní po premiéře. Ve Full Moonu #108 o něm psal David Čajčík.

Rock’n‘roll může mít pořád koule (Metz)

waghiss666 | recenze 09.12.2020

Burácivá rytmika, protivné kytarové kvílení a mezi vším tím bordelem a závějemi špinavého sněhu vykukují refrény jako od rockových velikánů.

Psyché atakována banalitou (Mýtus a skutečnost)

prof. Neutrino | recenze 07.12.2020

Jeho základním tématem je přechod mezi reálným a mytologickým světem a s tím spojené iniciační rituály a opakování mýtického času, ale také proces desakralizace, odposvátnění světa.

Písně, které chceš obejmout (Adrianne Lenker)

Jiří Přivřel | recenze 02.12.2020

To, co by u jiného mohlo být jen skicou, stává se tady hotovou a hodnotnou nahrávkou.

Přiznaná posedlost Depeche Mode (Greg Puciato)

waghiss666 | recenze 01.12.2020

Greg Puciato není druhý Mike Patton, ani si to nemyslí, na rozdíl od velkohubých onanií recenzentů, z nichž jeden poslal album do světa dřív, než ho svět měl slyšet.

Reflexe emocí pomocí poetiky (Samia)

Michaela Šedinová | recenze 21.11.2020

Samia, písničkářka s andělským hlasem a výjimečným rozsahem, už není děcko. Album The Baby je plné melancholie a cynismu, které cítí mladý dospělý konfrontovaný se skutečným světem.

Všechno je v pořádku (Puscifer)

3DDI3 | recenze 16.11.2020

Puscifer byl vždy jakýmsi únikem od reality, pošetilým blbnutím, což dokazuje i vizuální stylizace tentokráte inklinující k mužům v černém, kteří očekávají přílet mimozemšťanů.

Víc než jen depresivní brblání nad životem (Jan Fic)

Adéla Polka | recenze 09.11.2020

Pocity potomka podvedené generace se spadem z Černobylu na hlavách, neschopnost žít spořádaný život, příliš silný vztah k pití a neutuchající touha jsou hlavními tématy desky.

Když máš kamarády, nepotřebuješ nepřátele (Mutanti hledaj východisko)

Richard Kutěj | recenze 03.11.2020

Na novince zní pražská dvojice příměji a úderněji, aniž by ale slevila ze své kaleidoskopické hry s atmosférou a zvukem.

Jak se vyzpívat z krize středního věku (Matt Berninger)

Jiří Přivřel | recenze 01.11.2020

Matt Berninger z The National je žádaný. Nejvyšší čas na sólovou desku?

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace